Saint Benoît Öğrencileri Atatürk’ün Huzurunda

Lise 1 Sınıfı Öğrencilerinin Ankara Gezisi

25 Kasım Cuma günü L1 sınıflarından 120 öğrencimiz, 9 öğretmen eşliğinde Ankara’ya gitti. I ve II. Meclis binaları ile Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni de gezen öğrenciler Anıtkabir’de yapılan devlet töreniyle Atamızın mozolesine çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

Arkadaşları adına Anıtkabir Şeref Defterine yazan öğrencimiz İdil Gökçe Ö. duygularını şu satırlarla anlattı: “[…] Biz biliyoruz ki, okulumuz, biz Türk gençliğini tıpkı senin öğütlediğin gibi vatanını ve milletini seven, çalışkan, azimli, özgür, laik ve bağımsız olarak yetiştiriyor. Bu yüzden her başarımızda senin de imzan olduğuna eminiz. Gözün arkada kalmasın: Ülkemizi bugünden daha ilerilere, her ne olursa olsun, umut ve cesaretle taşıyacağımıza ve senin izinden asla ayrılmayacağımıza söz veriyoruz.”

Ziyaret sırasında son derece ağırbaşlı ve ciddi bir tavır sergileyen öğrencilerimizi Anıtkabir’i ziyarete gelenlerin de hayranlığını kazandı.