Saint Benoît Lisesi’nde Keyifli Bir Başlangıç!

Öğrencilere, Güzel Bir Eğitim-Öğretim Yılı Diliyoruz!

4 Eylül Çarşamba sabahı pırıl pırıl bir günde, Hazırlık Öğrencilerimize "hoş geldiniz" dedikten bir gün sonra, tüm öğrencilerimiz 2019-2020 eğitim-öğretim yılına başlamak için öğretmenleriyle birlikte okulun büyük bahçesinde yerlerini aldılar.

Duygu Dolu Anların Yaşandığı Buluşma!

Hayatlarında yeni bir basamağa adım atmak için ilk defa Saint Benoît Lisesi’nin kapısını velileriyle birlikte aralayan Hazırlık Öğrencilerimiz için 3 Eylül tarihinde özel bir başlangıç töreni düzenledik.

4 Eylül Çarşamba günü ise, sıra tüm diğer seviyelerdeki öğrencilerimizdeydi. Öğrencilerimiz, arkadaşlarına, öğretmenlerine ve Saint Benoît Lisesi’nin alanlarına yeniden kavuştu… 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk günü duygu dolu anlarla geçti!

4 Eylül tarihi, Saint Benoît Lisesi’nde yapacakları son okul yılı başlangıcı olduğu için, Lise 4 öğrencileri için ayrı bir anlam taşıdı.

Başarıya Giden Bir Yol…

Okul Müdürümüz, Pierre Gentric, motive eden ve ilham veren konuşmasında öğrencilere ve velilere şu sözlerle hitap etti:
“2019-2020 Öğretim Yılında Saint Benoît Lisesine hoş geldiniz !
Bu yeni okul yılında eğitim kadromuzla birlikte sizleri karşılamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Bu yıl da yine Saint Benoît Lisesi sizlere başarının yollarını açmak için çaba sarfedecek.
Veli, öğretmen, öğrenci hep birlikte aynı hedefe yani Başarıya doğru yönelmeliyiz,
Saint Benoît Lisesinde göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı gurur duyabiliriz ki bu başarıda ailelerinizin de desteği büyüktür, ama sizlerin gösterdiğiniz gayreti de yadsıyamayız. Kimse başarılı olamaz eğer içinde ilerlemenin gerekliliğini hissetmiyorsa.

Elbette ki, ilerleme çoğu zaman çaba göstermek ister, fakat çabalar bizi büyütür. Böylece yavaş yavaş
kendi öz gayretleriniz sayesinde fiziksel, zihinsel ve hümanist olarak da büyürsünüz.
Okul size yardım etmek, eşlik etmek, destek vermek, sizin dünya görüşünüzü açarak serpilmenizi
sağlayacak bir ortam sunmak için burada bulunuyor. Okulun görevi sosyal hayatta ve okuldaki başarınızı
destekleyecek olan insiyatiflerini: okul gezileri, öğrenci değişim programları, yarışmalar, kimsesizleri
ziyaret gibi etkinliklerle geliştirmektir. Diğerine açılma, Dayanışma.”

Türk Müdür Başyardımcımız, Sayın Serhat Yalamanoğlu ise, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:
Türkiye’nin en köklü eğitim kurumu olan okulumuz Saint Benoit Lisesi, siz değerli öğrencilerimize 21. yy insanının ihtiyaç duyacağı becerileri kazandırma arzusunun yanı sıra ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu aklını kullanabilen, aydınlık fikirli, vicdan sahibi gençler yetiştirme gayretinde.
İnanıyorum ki, ülkemizin yaşadığı her türlü sıkıntı, sağlam bir eğitim alan sizlerin gayretleriyle gelecekte aşılacak ve Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının binbir zorluğu aşarak kurduğu bu Cumhuriyeti sizler çok daha ileriye taşıyacaksınız.
2019 yılı mezunlarımızın üniversite sınavlarında kazandıkları başarı Saint Benoît’lı öğrencilere güvenme konusunda ne kadar haklı olduğumuzun ispatı.
İnanıyorum ki 2020 mezunlarımız olacak L4 öğrencilerimiz de başarı konusunda 2019 döneminden geri kalmayacak. Sevgili L4 öğrencilerimize bu zorlu ve stresli yıllarında başarılar diliyorum. Her zaman olduğu gibi, ihtiyaç duydukları her an elimizden gelen her türlü desteği onlara vermeğe hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Saint Benoît Lisesi’ndeki tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize
güzel bir ders yılı diliyoruz.