Saint Benoît Lisesi’nde Boğaziçi Buluşması

Çift dilde eğitim veren Türk liseleriyle tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmak için Lübnan’dan liseler bizlerle birlikte olacak...

Saint Benoît Lisesi'nin düzenlediği 5. Uluslararası Dijital Bahar dolayısıyla, 21 ve 22 Şubat tarihlerinde, Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Lübnan Fransız Kültür Merkezi,  FrancEducation Markasına sahip Lübnanlı ve Türk okulları “Boğaziçi Buluşması” adı altında bir araya gelecektir. Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği'nin Kültürel Birimleri, eğitimdeki Mükemmelik seviyesini sürekli biçimde desteklemek ve Türkiye'de geliştirilen eğitim çalışmalarının niteliğine önem vermek arzusundadır.

Bu nedenle, öğretmenlerimizi Lübnan’daki meslektaşlarımızla buluşturmak ve Türkiye’de gerçekleştirilen güzel projeleri tanıtmak için Türkiye’ye davet etmeye karar vermiştir. Bu buluşma, yoğun bir program içerisinde karşılıklı fikir alışverişinin yanı sıra, belki de iki ülke arasında yeni perspektiflerin ve eğitim projelerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Boğaziçi Buluşması: Değerli Bir Sempozyum

Saint Benoît Lisesi’nde düzenlenecek “Boğaziçi Buluşması”, Lübnan ve Türkiye’den katılacak 80 eğitimciyi ağırlayacak  bir sempozyum şeklinde gerçekleşecek.
Sempozyumun hedefi, Fransızca konuşan öğrencileri ve öğretmenleri bir araya getirip  birlikte hareket edebilmeleri için eğitim alanında FrancEducation ağında yer alan okulların  yaptığı ortak projeleri geliştirip artırmaktır.
Böylece sempozyum, eğitim, Frankofoni ve dijital teknoloji alanlarındaki inovatif  deneyimlerin  paylaşılmasını sağlayacaktır.
Lübnan’dan gelecek lise temsilcileri, hem “Boğaziçi Buluşması”na hem de Uluslararası Dijital Bahara katılacaktır.
Beşinci Uluslararası Dijital Bahar etkinliğine bu yıl için yaklaşık 500 kişinin katılması beklenmektedir.

FrancEducation Markasına Sahip Lübnanlı Liseler

Etkinliğe katılacak tüm Lübnanlı Liseler, FrancEducation markasına da sahiptir. Lübnan, FrancEducation Markası ağına 2016 yılında dahil olmuştur.
FrancEducation Markası, uluslararası bir tanıma sağlayan, çift dilde eğitim veren ve eğitim anlamında Mükemmelik seviyesine ulaşmış olan okullara verildiğini hatırlatmakta fayda var.
Bu marka, sadece dil kriterleriyle yetinmeyip öğretmenlerin akademik seviyesini, öğretmenlerin kurum projesindeki rolünü, okulun eğitim planındaki kalitesini de göz önünde bulundurmaktadır.

Onur Konukları

Fransa dışında yaşayan Fransızlar temsilcisi Senatör Claudine Lepage, CIEP’in (Uluslararası Pedagojik Çalışmalar Merkezi) Fransızca Bölüm Sorumlusu Juliette Salabert, Milli Eğitim Müfettişi Sayın Joëlle Jean başta olmak üzere birçok konuk etkinliğe katılacaktır.

5. Uluslararası Dijital Bahar (22-23 Şubat) ile devam edecek olan bu buluşmayı (21-22 Şubat) sabırsızlıkla bekliyoruz!

X