Saint Benoît Lisesi ve Microsoft Arasında Güçlü bir İş Birliği !

"Dijital Okul Çantası" projesi

Eğitimde dijital dönüşümün öncülerinden olan okulumuzda, "Dijital Okul Çantası" projesi için önemli markalarla stratejik ortaklıklar sürdürülüyor !

232 yıldır insani değerleri ön planda tutan eğitim geleneğiyle, günümüzün modern eğitim anlayışında dijital dönüşümün öncülerinden olan Saint Benoît Lisesi, yeni atılımlarda bulunmaya ve hedeflerini yükseltmeye devam ediyor.

Saint Benoît Lisesi Okul Müdürü Pierre Gentric ve derslerinde Moodle sisteminin yer aldığı tablet bilgisayarlardan faydalanan Fransızca öğretmeni Gülcan Çiçekyurt, en önemli iş ortaklarından Microsoft ile “Dijital Okul Çantası” projesinin hedefleri anlatan bir video için kamera karşısına geçti.Eğitimde sağlanan dijital olanakların önemine değinen Okul Müdürü Pierre Gentric, verdiği röportajda : “Saint Benoît Lisesi gelenekle modernizmi birleştiren bir lise. Günümüzde, teknolojiden yararlanılmayan bir eğitim sistemi hayal etmek zor. Yıllardan beri, Saint Benoît Lisesi Windows işletim sistemiyle çalışıyor ve bu sistemi kullanmaktan çok memnunuz.
Gelecek 2017-2018 Öğretim Yılı’nda, daha etkin bir eğitim için 1000 tablet bilgisayar kullanılacak.
” ifadelerinde bulundu.Saint Benoît Lisesi’nin projeyle ilgili hedeflerini ve Microsoft ile iş birliğinin detaylarını anlatan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.