Taban Puan: 450.000

Saint Benoît Lisesi : Cambridge Üniversitesi Dil Sertifikaları Resmi Sınav Merkezi !

Üç dilli öğrencilerimiz için başarı teminatı

Öğrencilerimizin hayatları boyunca eğitim ve meslek ortamında her an gerekli olan yabancı dil becerilerini İngilizce dilinde de üst düzeyde olmasını sağlamak amacıyla 2005 yılından beri okulumuzun bünyesinde Cambridge Üniversitesi İngilizce Dil Sertifika sınavlarına girmeleri için teşvik ediyoruz. 2006 yılından itibaren de okulumuz, Cambridge English Exam Preparation Centre (Cambridge Üniversitesi İngilizce Sertifika Programları Hazırlık ve Sınav Merkezi) ünvanını taşımaktadır.

Öğrencilerimizin okulumuzda girdikleri dil seviyeleri B2 (ortaüstü), C1 (ileri) ve C2 (anadil) dir. Bu sertifikalar, gerek yurtiçindeki üniversitelerde hazırlık sınıfını atlamak ya da yurtdışında kabul edilmek için yeterli ve ömür boyu geçerlidir.
2016 yılı mayıs ayında da öğrencilerimiz kendi bünyemizde Cambridge Dil sınavlarına ortaüstü ve ileri seviyelerden sınava girmişlerdir.
Sınavı hangi seviyeden kazandıklarını aşağıdaki listede görebilirsiniz.

AD – SOYAD SEVİYE
ECE BÜYÜKTAŞKIN B2
MUSTAFA UĞURCAN YILDIRIM B2
KARDELEN ALACAKAPTAN B2
POLEN URAN B2
AHMET BERKAY TINAZTEPE B2
ZAHİDE AYŞE KARGILI B2
BEGÜM AVDAGİÇ B2
ELİF TANAÇAR B2
ONUR TURHAL C1
MİRAY SUZAN ŞENYÜZ C1
ALARA SİPAHİOĞLU C1
SİMAY ÇAKAN C1
NELİN DOĞANELİ C1

2017 yılının sınavı ise 6 mayısta gerçekleşecektir. Sınava girmek isteyen adayların aşağıda istenilen evrakları 10 mart 2017’ye kadar Lise 2 Müdür Yardımcısı Yasemin Çit’e ulaştırmaları rica olunur.

Öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz !

—