Romantik İlişkilerin Sağlıklı Hali

"Flört Şiddeti" Üzerine Bir Konferans - Şiddetin Bir Türüne Karşı Önlem

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Dr. Selenga GÜRMEN, 11 Mart 2021 Perşembe günü Lise 1. sınıf öğrencilerimiz ile "Romantik İlişkilerin Sağlıklı Hali" konulu, çevrimiçi bir konferansta bir araya gelecek.
Bu konferans, Lise 1. Sınıf öğrencilerimizin, kimliklerini oluşturmalarını ve onların, kişisel sınırlar ve şiddetin türleri gibi konularda bilgi sahibi olmalarını sağlayacak.

Konferansın Temaları

Bağımsız, yetişkin bir birey olma ve kimlik oluşturma sürecindeki bir gencin, sağlıklı ikili ilişkiler oluşturabilmesi, anlamlı yakın ilişkiler kurabilme becerisinden geçer.” Bu cümle, konferansın ana temasını, mükemmel bir biçimde özetliyor.

Sağlıklı ilişki nedir? Destek veren ve karşılıklı anlayışa dayalı ilişki nasıl kurulur? “şiddete maruz kalma” ne demektir? gibi çok önemli konular bu oturumun başlıkları olacak.

Hep yakından duyduğumuz aşağıdaki cümleler doğru mudur?

– “İlişki fedakarlık gerektirir”
– “İlişkiler yönetilebilir, onu değiştirebilirim”
– “Aşk adına yapıyor”, “sevgi adına yapılır!”
– “O beni kızdırdığı için böyle yaptım…”

Konferans, aynı zamanda, “hayır” demeyi öğrenmenin ve “hayır” denildiğinde durulması gerektiğini öğrenmenin önemini de ele alacak.

Dr. Selenga GÜRMEN Kimdir?

Dr. Öğretim Üyesi Selenga Gürmen, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamladı. Evlilik ve Aile Terapisi yüksek lisansını Amerika’da University of Connecticut’ta 2012 yılında tamamladı. 2015 yılının Mayıs ayında aynı doktorasını bitirdi.  Psikoloji lisans programında dersler vermektedir.

Dr. Gürmen, çözülmesi zor, karmaşık, toplumsal sorunların etkileşimi ve bu sorunların tespit, müdahale, öngörü ve önleme yöntemleri üzerine çalışmaktadır.

Klinik anlamda ağırlıklı olarak çift terapisi yapmakta olup yetişkin, ergen ve ailelerle de çalışmaktadır. Ebeveynlerle ve çiftlerle yönelik, kriz dönemlerinde onlara destek olmak amacıyla, bir çok seminer, atölye ve eğitim programı çalışmaları gerçekleştirmiştitr. Türkiye’deki sayılı Amerikan Evlilik ve Aile Terapisi Derneği (AAMFT) onaylı süpervizörlerden birisidir.