Radyofonik Kurgu Yarışması

"Dil yeteneği dinleme yeteneğidir"

Fransızca zümresi uzun yıllardır teatral tekniklerin kullanıldığı, proje merkezli bir öğrenim metodu geliştirmektedir.
Bu sene, Fransızca öğretmenleri tarafından radyofonik bir kurgu yarışması düzenlenmiştir.

Projenin amaçları

• Telaffuz ve diksiyon, tonlama ve cümle vurgusu, ses ve ifade üzerine çalışmak.
  •  Okunan, anlatılan, yorumlanan bir metin üzerinde dikkat ve dinleme çalışması yapmak.
  • Yarı profesyonel bir çalışma gerçekleştirmek.
  • Sınıfta yapılan yazılı ve sözlü etkinlikleri değerlendirmek ve öğrencilerin Fransızca’da iyi bir telaffuza sahip olmalarına ve kendilerini iyi bir şekilde ifade edebilmelerine katkıda bulunmak.

Oyuncuların sözlü ifadesine ve oluşturulan sesli ambiansa dayalı olan radyofonik kurgu türü, öğrencilerden istenen diksiyon ve dinleme çalışmalarına özgü bir türdür. Antropolog, terapist ve klinik psikolog olan Alfred Tomatis’e göre : «Dil yeteneği dinleme yeteneğidir.»

Öğrenciler tarafından 32 radyofonik kurgu gerçekleştirilmiştir.

Yarışmada kazanılan ödüller

• En İyi Kurgu Ödülü : Selin & Yâsemin «Sous la Terre»
  • İfade Ödülü : Zeynep & Doruk «Tu as volé mon Cœur»
  • Duygu Ödülü : Öykü & Yağmur «La Fée des Dents»
  • Özel Ödül : Berat & İzzet «Retour vers le futur»

Radyofonik kurguları buradan dinleyebilirsiniz

BURAYA tıklayınız

Lisenin kayıt stüdyosunda kaydedilen​ profesyonel kalitedeki kurgular, öğrencilerimiz için motive edici olmuştur.