Profesyonel İş Ortaklıkları Politikamız

Üniversiteye Doğru Projemiz - Ortak Bir Gelecek Vaad Eden Ortaklıklar

Saint Benoît Lisesi, kapılarını üniversite ve meslek dünyasına açıyor, her sene birçok iş ortaklığında bulunuyor ve buna uyumlu olarak önemli bir ağ geliştiriyor.
Mesleki çevrelerle gerçekleşen buluşmalar ve söyleşiler, öğrencilerimizin dünyaya ve diğer insanlara açılmalarını sağlarken, onları aynı zamanda mesleki ve kişisel geleceklerine de hazırlıyorlar.
‘’Üniversiteye doğru’’ Projemiz bu şekilde gerçekleşiyor.

İş ortaklıkları ile ilgili eğitim politikamız her sene gelişerek devam ediyor. Bu, bizim ‘’Üniversiteye doğru’’ Projemizin bir parçasını oluşturuyor. Türkiye’de veya yurt dışında, iş ortaklığı içerisinde bulunduğumuz üniversiteler ve uzmanlar, aşağıda belirtilen hedeflerimize ulaşmamızda önemli rol oynuyorlar.

• Düzenlenen buluşmalar ve staj olanakları aracılığıyla  öğrencilerimizi üniversite yaşamına ve mesleki yaşama hazırlamak.
  • Değişim programı  ile okulumuzu dış dünyaya, İstanbul’a ve Türkiye’ye açmak.
  • İşbirliğine dayalı bir yaklaşım geliştirmek.
  • Farklı mesleklerin keşfedilmesini ve tanınmasını sağlamak.

Proje Ortaklıkları :

• Bahçeşehir Üniversitesi: Bilim ortamı, Saint Benoît Lisesi’nin Fen Bilimleri Festivali ve Robotik Yarışması.
  • ITÜ: Bilim ortamı – İstanbul Teknik Üniversitesi.
  • St Georges Avusturya Hastanesi: Bilim ortamı – Hastane ortamında bir hafta boyunca staj ve hastaneyle birlikte gerçekleştirilen pedagojik bir proje.
  • La Paix Hastanesi: Psikiyatri ortamında staj, dinleme becerinizi uygulamalı olarak deneyimleme ve uzman bir ortamla tanışma.
  • Acıbadem Üniversitesi: Tıp alanında üniversite stajı.
  • Bilge Adam: Robotik ortamı, Kodlama ve robotik üzerine formasyon.
  • Türkiye Fransızca Öğretmenleri Derneği: Saint Benoît Lisesi bu derneğin bugünkü ve gelecekteki öğretmenlerine dijital pedagoji, yeni teknolojiler ve didaktik üzerinde eğitim vermektedir.

Dil Ortaklığı:

Çevresel Vatandaşlık Ortaklığı:

• TÜRÇEV: Türkiye’de, çevreyi korumak amacıyla kurulmuş bir dernek. Amacı, gençler için düzenlenen eğitim programları aracılığıyla sağlanan çevre eğitimiyle sürdürülebilir gelişmeyi teşvik etmektir.
  • Young Reporters for the Environment : Çevre için çalışan genç muhabirler, çevresel sorunları, gazetecilik anlayışı içerisinde ele alıyorlar.
  • Globe Reporters : Farklı dünyalar arasında geçişler sağlayan bir proje: Fransız dili, kültürel çeşitlilik, gazetecilik ve medya eğitimi, dijital kültür, sürdürülebilir ve dengeli gelişim.
  • TEMA: Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı

Dayanışma Ortaklıkları:

• GETEMBoğaziçi Üniversitesi bünyesinde yer alan teknolojik bir laboratuvar ve sanal bir kütüphaneden oluşmaktadır. GETEM, kütüphaneler, kurumlar ve sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu sağlar. Hedefi, görme engelliler için okumayı kolaylaştırmaktadır.
  • WWFWWF-Türkiye ailesine siz de katılın! Doğamız için yaptığımız her proje sizinle. Okulda…
  • KACUV: Bağış yoluyla, kanser hastalığına yakalanmış çocuklara destek olan bir dernek.

Dijital Ortaklıklar ve Yapay Zeka:

• GOOGLEOkulumuz, Google ile iş ortaklığı içerisinde Türkiye’nin en prestijli 20 lisesinin katıldığı, yapay zeka üzerine bir hekaton düzenlemiştir.
  • CANOPEPedagojik Destek ve Araç Ağı.
  • DoorTeknolojiÖğretimde, yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesinde iş ortaklığı
  • EMKOUluslararası Dijital Bahar Etkinliğinde iş ortaklığı.
  • TR AI (Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi): Öğretimde, yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesinde iş ortaklığı.
  • CIFRANUluslararası Dijital Bahar Etkinliğinde iş ortaklığı.
  • CNED: Fransa Millî Uzaktan Eğitim Merkezi
  • Khan Academy TürkiyeUluslararası Dijital Bahar Etkinliğinde iş ortaklığı.

Kültürel İş Ortaklıkları:

• IFEA-Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü  IFEA: Etkinlik alanı, kronolojik olarak tarih öncesi çağdan günümüze Türkiye Cumhuriyeti’nin kapsadığı topraklar olan çok kültürlü bir kurum. Genel olarak, Osmanlı dünyasına, hatta daha eski Türk uygarlıklarına kadar  uzanan araştırmalar gerçekleştirmektedir.
  • Türkiye Fransız Kültür Merkezi: Fransa, Türkiye Büyükelçiliği’nin yetkisi altında gerçekleştirdiği etkinlikleri şu şekilde sıralayabiliriz: Fransızca öğretimi, kültürel ve odyovizüel iş birliklerinin yanı sıra üniversite, bilim, eğitim ve dil gibi alanlarda da gerçekleştirilen işbirlikleri.
  • Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık: konser, konferans.
  • Grand Théâtre Tiyatro Topluluğu: Her sene, 15 gün boyunca, teatral bir sanat atölyesi etkinliği kapsamında okulumuza konuk olan Parisli bir tiyatro topluluğu.
  • Saint Paul Lisesi,  Vannes – Fransa:  Lise değişim programı uygulamasında 18. yılını kutlamak üzere olan bir Fransız lisesiyle gerçekleştirilen değişim programı.
  • (…)

Ve elbette, her daim yanımızda olup, bize destek olan birçok farklı konsolosluk.