Prof. Dr. Mansur Beyazyürek Yine Bizlerle !

Eski mezunumuzdan "Bağımlılıklarla Mücadele" Konferansı

Lise 1. ve Lise 2. sınıf öğrencilerine yönelik "Bağımlılığın zararları ve önleme yolları" konulu konferans, 13 Nisan Cuma günü, 9.30-10.55 saatleri arasında, kendisi de Saint Benoît Fransız Lisesi mezunu olan Prof. Dr. Mansur Beyazyürek tarafından verilecektir.

Bağımsız ve sağlıklı bireyler yetiştirme hedefinde olan okulumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” özdeyişinden hareketle, tüm zararlı alışkanlıkların oluşturduğu riskler hakkında öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla, tüm bağımlılık alanlarıyla mücadeleye önem vermektedir. Bu bağımlılıklar, sigara, sosyal medyaya olan teknoloji bağımlılığı ve diğer bağımlılık türlerini kapsamaktadır.

Bu çerçeve içerisinde, “Bağımlılığın zararları ve önleme yolları” adlı  konferans sırasında konuyu ele alacak olan konunun uzmanı Psikiyatrist Prof. Dr. Mansur Beyazyürek‘i ağırlamaktan onur duyuyoruz.

ÖZGEÇMİŞ – Profesör Doktor Mansur Beyazyürek

Öğrenim Durumu – Tıp doktoru, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi

Görevler

• Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi (Uzman olarak) 1982-1988
  • Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi (Doçent doktor, Klinik Şefi olarak) 1988-1995
  • Balıklı Rum Hastanesi, Anatolia Klinikleri 1995-2012
  • T.C. Maltepe Üniversitesi Tıp Fak. Psikiyatri Anabilim Dalı (Anabilim Dalı Başkanı olarak) 2001-2006
  • Galatasaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi seçmeli ders olarak Psikolojiye Giriş ve Klinik Psikoloji dersleri 2006-halen devam ediyor.
  • İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde Kişilik Kuramları ve Psikopatoloji dersleri 2007-2009
  •  İstanbul Bilim Üniversitesi Psikoloji Bölümünde Psikopatoloji dersleri 2010-2015
  • İstanbul Arel Üniversitesi Psikofarmakoloji-Psikosomatik dersleri 2015-Halen devam ediyor.

İdari Görevler

•   Klinik Şefi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi
  •   Başhekim Yardımcısı, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi
  •   Bağımlılık Dergisi Editörü
  •   Anabilim Dalı Başkanı, T.C. Maltepe Üniversitesi Tıp Fak. Psikiyatri Anabilim Dalı

Bilimsel Dergi Yayınlarında Alınan Görevler

• Düşünen Adam Bakırköy Psikiyatrik ve Nörolojik Bilimler Dergisi, Yayın Kurul Üyeliği 1985-1995
  • Bağımlılık Dergisi, Yayın Yönetmeni 2000-2009

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler

•   Türk Nöro- Psikiyatri Derneği
  •   Türk Psikiyatri Derneği
  •   Bağımlılık Psikiyatrisi Derneği

Türkiye’yi temsilen katıldığı birçok uluslararası toplantı, hazırladığı raporlar uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler ve düzenlediği uluslararası toplantılar bulunmaktadır.