Paris, Fransa’nın Başkenti Hazırlık Öğrencilerimizi Bekliyor !

Paris - Hazırlık sınıflarına yönelik pedagojik ve kültürel proje

Öğrencilerimiz şimdiden sabırsızlanıyorlar !
Fransız kültürünü ve dilini pratikte öğrenmek için sabırsızlanıyorlar.
15-19 Mayıs tarihleri arasında, öğrenciler Paris’in en ünlü yerlerinin ziyaret edildiği pedagojik bir keşif gezisi yapacaklar... Öğrencilerimizin kültürel mirasa ve tarihe karşı duyarlıklarını arttırmanın bir yolu...

Pedagojik amaçlar : Dil, kültür ve medeniyet

Bir buçuk dönemlik yoğun bir Fransızca öğreniminin ardından düzenlenen bu gezinin birçok pedagojik amacı bulunmaktadır :

• Tarihi yapıları, müzeleri ve Paris’i temsil eden en tanınmış caddeleri ziyaret ederken ve çeşitli iletişim durumlarında Fransızca günlük sözlü becerilerini geliştirmek,
  • Parisliler’in günlük yaşamlarını görerek Fransız medeniyetini ve kültürünü keşfetmek,

Çocuklarınızı Instagram’da takip edin

Bu sene eğitim gezisi’nde öğrencilerimize eşlik eden öğretmenler tarafından bir Instagram hesabı oluşturuldu.
Oluşturulan bu Instagram hesabında öğrenciler kendi fotoğraflarını yayınlayabilecekler.
Velilerimiz, öğrenciler ve öğretmenler ise bu fotoğraflara yorum yazabilecekler.

Bu Instagram hesabı sayesinde öğrencilerimiz eğitim gezisi öncesinde, eğitim gezisi boyunca ve sonrasında aileleri ve arkadaşlarıyla sürekli Fransızca iletişim kurabilecekler.

Hesabımızın ismi : sb_paris_2018. Bizi takip edin !
Geçen seneki gezimizin fotoğraflarını bu hesapta görebilirsiniz.

Pratik bilgiler

Tüm gezi boyunca öğrencilere 7 öğretmen ve öğrencilerin seviyesine uygun bir şekilde, sadece Fransızca konuşan iki profesyonel rehber eşlik edecektir.

Eşlik eden öğretmenler :
Sinem HIZAL, Biriz KÜLTE, Sibel BARSAMYAN, Hélène CORBIERE, Mehmet KESKİN, Özgür SAĞIROĞLU ve Murat BALKIŞ
İletişim no’ları : 0530 600 17 83 – 0533 523 24 05
Gidiş : 15 Mayıs 2018 THY TK1823 Atatürk Havalimanı 10.05 – Paris CDG 12.40
Buluşma : 15 Mayıs 2018 Salı Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş katı saat 06.30 THY B kontuarı önü.
Dönüş  : 19 Mayıs 2018 THY TK1826 Paris CDG 16.25 – Atatürk Havalimanı 20.55

1- Program

Ziyaretlerin hepsi önceden ayarlanacaktır.

15 Mayıs

Haussmann Bulvarı

Orsay Müzesi Havalimanına
transfer
Akşam yemeği (otel) Akşam yemeği (otel) Akşam yemeği (otel) Akşam yemeği (otel)

2- Ziyaretler

Tüm ziyaretler Fransızca yapılacaktır.
▫ Eiffel Kulesi : Gustave Eiffel tarafından inşa edilen bu yapı Paris’in sembolüdür ve turistik mekanların başında gelir. 324 metre yüksekliğindedir !
▫ Seine nehri tekne turu : Ziyaretçileri, suyun ritmiyle, Eiffel Kulesi, Notre-Dame ve Louvre gibi Fransa’nın başkentindeki en güzel yapıları keşfetmeye ve hayranlıkla izlemeye davet eden bir tekne turu.
▫ Notre-Dame : Yapımı XII. Yüzyıla kadar uzanan gotik katedral.
▫ Tuileries Bahçesi : Paris’in en önemli ve en eski bahçesi olan Tuileries Bahçesi 1914 yılından beri tarihi yapılar kategorisinde yer almakta olup günümüzde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunmaktadır.
▫ Latin Mahallesi : Latin mahallesi, dünyadaki en tanınmış mahallelerden biridir. Sorbonne, Paris II Panthéon Assas Üniversiteleri gibi birçok üniversitenin varlığı nedeniyle, öğrenci ve öğretmenlerin sık sık uğradıkları bir mahalledir.
▫ Louvre Müzesi : Eski Kraliyet Sarayı olan Louvre Müzesi, içerisindeki 35 000 eser ile her yıl dünyadan birçok ziyaretçinin akınına uğrayan en büyük müzedir.
▫ Orsay Müzesi : Eskiden bir tren garı olan Orsay Müzesi, içerdiği yaklaşık 440 tabloyla dünyanın en büyük empresyonist ve post-empresyonist koleksiyonuna sahiptir. Ayrıca, müzede, resim ve heykel alanında gerçekleştirilmiş birçok başyapıt da görülebilir.
▫ Montmartre : Şehrin panoramik görünümü, ressamları, merdivenleri ve eski sokak lambaları ile başkentin gastronomi ve kültür bölgesidir. Paris’in en yüksek noktasıdır.
▫ Sacré-Coeur Bazilikası : Montmartre Tepesi’nde bulunan beyaz bazilika, Paris’i simgeleyen yapılardan biridir.
▫ Versailles Sarayı : Fransız Devrimi’ne kadar iktidar koltuğu olan Versailles Sarayı, 17. yüzyılda Fransız sanatının en güzel başarılarından biridir.
Garnier Operası  : Paris Opera Binası 1669 yılında inşa edilen Opéra de Paris Bastille’in yapılışına kadar şehrin ana opera salonu olarak kullanılmıştır. 19.yy Barok tarzının en önemli örneklerinden biridir.
▫ Ulusal doğal tarih müzesi : İçinde hayvanların, minerallerin, taşların, etnografik nesnelerin, fosillerin, … koleksiyonlarının bulunduğu bir müze.
▫ Champs-Elysées : Paris’in en büyük ve en ünlü caddesi. Çok hareketli olan bu cadde, Fransa’nın başkentinin en güzel caddesidir.

Sunum