Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!

Yaşamını Öğretmeye Adayanlara Müzikli Teşekkür

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Silüet Salonu yaşamını öğretmeye ve öğrencilerine adayan tüm öğretmenleri bu yıl da güzel bir konserle onurlandırdı.
Silüet Salonu, bu yılki Öğretmenler Günü armağanını 27 Kasım gecesi sundu. Artık bir gelenek haline gelen Öğretmenler Günü Konseri için salonu dolduran öğretmenler, yakınları, veliler ve öğrencilerin yanı sıra Silüet Salonu programlarının sadık izleyicileri, Dilek Türkan'ın büyüleyici sesi ve bu geceye özel olarak oluşturduğu mükemmel repertuarı sayesinde kolay kolay unutamayacakları bir gece yaşadılar.

Türk Sanat Müziği’nin kuşaklar boyu severek dinlenen şarkılarının yanı sıra Türkçe tangoların ve sanatçıya ait bestelerin de icra edildiği konser boyunca Dilek Türkan’a eşlik edenler arasında klasik kemençede Derya Türkan’ın yanı sıra Türkiye’nin tartışmasız en usta stüdyo müzisyenleri olan Erdem Sökmen gitarda, Baki Duyarlar da piyanoda eşlik etti. Batı sazlarıyla Türk Sanat Müziği’ne özgü klasik kemençe ve udun dengeli kullanımı ve mükemmel uyumu sayesinde ortaya çıkan müzik kelimenin tam anlamıyla kulakları okşadı ve ruha hitap etti.

Güçlü sesi ve usta yorumu geleneksel Türk Sanat Müziğini başarıyla yaşatan sanatçı Dilek Türkan, bu türün unutulmazları arasında yer alan Fikrimin İnce Gülü, Bana Bir Aşk Masalından Şarkılar Söyle, Ne Çıkar Bahtımızda Ayrılık Varsa Yarın gibi birbirinden güzel şarkıların yanı sıra tango türünün ülkemizdeki ilk örnekleri arasında yer alan Mazi Kalbimde Bir Yaradır’ı salonda kendisini hayranlıkla dinleyen seyircilerle birlikte söyledi. Sanatçı repertuarında ayrıca söz ve müziğini kendi yazdığı eserlere de yer verdi.

Bir buçuk saat süren konser, salonu dolduran izleyiciler için adeta bitmesini hiç istemedikleri bir rüya gibiydi!