Öğrencilerimizin Tales Matematik Uygulamasındaki Başarısı

5.Ulusal Tales Bilim Yayınları Tarafından Düzenlenen Sıradışı Bir Yarışma

Müzeden uygulamaya…
Aydın’da bulunan Tales Matematik Müzesi, Almanya Giessen'deki Mathematikum, A.B.D. New York'taki Momath gibi dünya üzerinde kurulan 22 matematik müzesinden bir tanesidir.
Bu kurum, 2016 yılından beri, farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin şimdiye kadarki kazanımları ölçmeye yönelik bir Matematik Uygulaması düzenliyor.

2020… 483 Okul Arasında Saint Benoît Öğrencileri için Bir Başarı Senesi

Ulusal düzeyde düzenlenen bu yarışmaya bu yıl içlerinde Saint Benoît Lisesinin de yer aldığı 483 eğitim kurumu katıldı.

Mart ayı içerisinde, Saint Benoît Lisesi bu yarışmaya 80 Hazırlık sınıfı ve 20 Lise 1.sınıf öğrencisiyle katıldı… Toplamda 100 öğrenci 3’den 7’ye kadar sınıflandırılmış farklı zorluk derecesine sahip olan 25 soruya 60 dakikada cevap verdiler.

Bütün katılımcı öğrencilerimiz yarışmayı başarıyla tamamladılar fakat her yarışmada olduğu gibi, bu yarışmada da en iyiler var : Mehmet, Umut, Ela ve Ufuk ileriki bir tarihte gerçekleştirilecek Büyük Final’e katılmaya hak kazandılar.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz!

Matematik Zümresi Öğretmenlerine Bravo

Öğrencilerine matematik gibi birçok derste, kavrama ve uygulama becerilerini, nitelikli öğretmenler eşliğinde geliştirme fırsatı sunmak, Saint Benoît Lisesinin Bütünsel Eğitim projesini oluşturan boyutlar biri olan bilişsel boyutun amacıdır.

Bu fırsatla, Bütünsel Eğitim projemizin başarısına katkıda bulunan okulumuzun bütün matematik öğretmenlerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz.