Öğrencilerimizin DALF C1 Başarısı

2021 yılı, haziran-ekim sınav dönemi arasında, Lise 4. sınıftan 63 öğrencimiz, DALF C1 sınavını başarıyla geçti.

Öğrencinin Fransızca seviyesinin ileri düzeyde olduğunu tasdik eden bu diploma, Fransızca eğitim veren bir okulda geçen 4 yılın ardından, Fransız dilinde üstün bir seviyeye erişmiş olmanın verdiği kişisel tatminin yanı sıra, Fransa’da ve Belçika, Lüksemburg gibi frankofon ülkelerdeki üniversiteler ile Kanada’nın Quebec bölgesindeki üniversitelere kayıt başvurusu söz konusu olduğunda da oldukça önemli bir  fayda sağlıyor.

Bu sene, toplu sınavların tarihleri (sözlü anlama, sözlü ifade, yazılı anlama, yazılı ifade) “Campus France” dosyalarının en kısa sürede tamamlanması  için  bir ay öne alındığından, öğrencilerimizi DALF C1 sınavına hazırlamak için sadece 5 haftamız vardı.  Fransızca derslerinde anlama alıştırmaları ve bir deneme sınavıyla tamamlanan haftalık, özel bir çalışma sayesinde, öğrencilerimizin büyük bir bölümü, yazılı sınavlar için hazır hale geldiler. Bireysel sınavlara gelince, öğretmenler, gönüllü öğrencilere, iki cumartesi günü, sözlü, deneme sınavları yaptılar. Öğrencilerin ve öğretmenlerin bu yoğun çalışması sayesinde geçen yıllara kıyasla çok daha fazla öğrencimiz sınavlarda başarılı oldu.

Sınavları geçen tüm öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederiz!