Öğrencilerimiz İstanbul Okullararası Eskrim Turnuvasındaydı!

4-6 Şubat 2020

Bütünsel Eğitim Projemizde Bedensel Boyut ve Spor Önemli Bir Yer Tutuyor

Bireyin beş ayrı boyutta gelişimine önem veren Bütünsel Eğitim Projesi  kapsamında, Saint Benoît Lisesi, ergen bireylerin bedensel gelişimine büyüm önem veren bir öğretim vizyonuna sahiptir.

Bu sebepten, öğrencilerimize hazırlık sınıfından itibaren, okulumuzda bulunan, sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesine ayrılmış birçok alandan da faydalanarak, düzenli ve bağımsız bir sporla uğraşarak, gelişimlerini sağlamaları ve dengeli bir yaşam sürmeleri amacıyla birçok olanak sunmaktayız.

Organizasyon, Disiplin, Fairplay…

Okulumuzun geleneksel ve spesifik branşlarından biri olan eskrim takımı, çalışmalarını sürdürek geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da turnuvalara katılıyor. 4-6 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul’da yapılan liselerarası eskrim turnuvasında, eskrim takımımız okulumuzu temsil etti. Organizasyon, disiplin, fairplay ve teknik olarak takımımız en fazla sporcu sayısı katılımı ile, her zamanki gibi örnek performansını yansıttı.

Öğrencilerimizi kutluyoruz!

Eskrim Kulübümüzün Amaçları:

Eskrim demek, kılıç kontrolü demek… Eskrim sporu, kendini sanat gibi anlatan bir spordur. Bilge, akıllı ve kontrollü bir yaklaşım gerektiren asil bir spordur. Bu sporu yapabilmek için, fiziksel, zihinsel ve felsefi yeteneklere sahip olmak gerektiğini görüyoruz. Kulübümüzün hedefleri ise şunlardır:

• Eskrim eğitimi ile öğrencilerimize belirli bir disiplin kazandırmak, öğrencilerin kendi kendilerini kontrol etmelerini sağlamak.
  • Analitik  ve eleştirel düşünmeyi, dengeyi, hızı, esnekliği, gücü geliştirmek.
  • Karşılaşmalara katılabilmeleri ve dereceye girebilmeleri için, öğrencilere eskrim tekniklerini öğretmek.

Eskrim sporu, öğrencilere pek çok fayda sağlıyor. Bu spor, aynı anda refleks, öngörü ve hızlı karar alma becerisini gerektiriyor.