22 Ağustos 2019 Nakil Dönemi Taban Puanı: 450.000

Öğrencilerimiz İçin Yabancı Dil Eğitim Gezileri

Yabancı dil gezilerimize bir göz atın!

1. Londra

İngiltere’de bahar tatilini geçirmek öğrencilerimize yurtdışında harika bir deneyim yaşama fırsatı veren bir gezidir. Modern kültürü ve zengin tarihi ile tanınan İngiltere’nin başkenti Londra’nın sunduğu birbirinden farklı pek çok seçenek öğrencilerin sıkılmadan, severek öğrenebilecekleri bir ortam yaratır. Londra dünya çapında üne sahip İngilizce dil kursları ile en kapsamlı dil eğitimi veren şehirlerden biridir ve tüm bu faktörler Londra’yı öğrencilerimiz için mükemmel bir yer haline getirmektedir.

Londra eğitim gezisi Lise 1. sınıf öğrencilerimiz için tasarlanmıştır. Her yıl Nisan ayında, İngilizce öğretmenleri eşliğinde Lİse 1.sınıftan 20 öğrenci, prestijli bir dil okulu olan Oxford College’da bir hafta yoğun İngilizce kursuna katılmak üzere Londra’ya gider. Okul Oxford Street’te, Londra’nın merkezindedir ve merkezde bulunan tüm dükkanlar, tiyatrolar, müzeler, restoranlar, sinemalar ve önemli turistik noktalara yakındır. Her sabah, onların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış İngilizce dersleri görürler Öğleden sonra ise öğrencilerimiz Londra’da çeşitli tarihi, kültürel, sanatsal mekanları ziyaret ederler. Farklı dünya mutfaklarını deneme ve alışveriş yapma; tiyatro ve müzikallere gitme şansını bulurlar.

2. ABD-Niagara

Niagara Üniversitesi değişim programı ile Saint Benoit öğrencileri küresel farkındalıklarını artırmak için inanılmaz bir fırsata sahip olurlar. Ana dili İngilizce olan öğrencilerle birlikte derslere girerek, farklı bir dil ve kültürde, kendilerine ev sahipliği yapan Amerikalı ailelerle bir hafta geçirerek, kendi gelişimleri ve eğitimleri için önemli deneyimler biriktirirler.

Nisan 2014 tarihinden bu yana okulumuz ABD Niagara bölgesindeki Lewiston Porter Lisesi ile bir değişim programı gerçekleştirmektedir. Her yıl, Niagara bölgesinde Buffalo şehrine yakın küçük bir kasaba olan Lewiston’a giden Lise 2. sınıftan 20 öğrenci, kendi yaşlarındaki Amerikalı öğrencilerle birlikte kültürel bir değişim programının parçası olmaktadırlar.

Bu yolculuk bahar tatilinde olduğundan ders kaybına neden olmaz. Amerikalı öğrenci ve öğretmenlerle sınıflarda derslere aktif katılım gösteren öğrencilerimiz İngilizce’yi yoğun olarak duyar ve konuşur. Yeni arkadaşlar edinir ve farklı bir kültürü yakından tanır. Öğrencilerimiz Amerikalı aileler tarafından misafir edildiğinden gezi son derece ekonomiktir. Dönüşte New York’ta 3 gün geçirip şehri gezen öğrencilerimiz unutulmaz anılarla, daha da büyümüş ve olgunlaşmış olarak evlerine geri döner.

3. New York – Saint John’s Üniversitesi – Yaz Okulu

Saint John’s University ve Saint Benoît Lisesi işbirliğinde düzenlenen Yaz Okulu’nda öğrencilerimiz İngilizce dil eğitiminin yanı sıra sosyal ve kültürel bir yaşantının parçası olma şansına sahip olur.

Öğrencilerimiz farklı eğitim yöntemlerini deneyimlemek üzere Saint John’s Üniversitesi’ne gitmeyi tercih edebilirler. Önemli ölçüde dil pratiğinin yanı sıra, günlük yaşam içinde yer alarak, ev sahibi üniversitede akademik bir dil eğitimi alırlar. Eğitim ve kampüste eğlenceli etkinlikler yaz okulu programında birada bulunur. Derslerden sonra New York gezileri, akşamları ise kampüste etkinlikler vardır. Bu yaz okulu programı sonunda, farklı bir bakış açısına sahip ve öğrenmeye istekli bireyler olarak eve döneceklerdir.