Öğrencilerimiz Hanioti Uluslararası Folklor Festivali’nde!

Folklor Kulübümüzün öğrencileri Kuzey Makedonya’nın Ohrid Şehrinde yapılan ünlü Hanioti Uluslararası Folklor Festivaline katıldılar. Festivalde öğrencilerimiz ülkemizi ve oyunlarımızı tanıttı. Saint Benoît Lisesi de Türkiye'yi gururla temsil etti.

Halk oyunları ile farklı kültürlerin kaynaşması

Farklı kültürden gelen insanların kendi gelenek ve göreneklerini oyunlarla sergilediği bu festivalde öğrencilerimiz de otantik kostümleri ile beğeni aldılar. Fethiye yöresi ve Ankara yörelerinden oyunlar sergileyen öğrencilerimiz, küçük bir mizansen ile oyunu renklendirdiler.

Folklor Kulübü, Kuzey Makedonya’da Uluslararası Folklor Festivali’nde

Ohrid Uluslararası Festivali’nde, toplam 10 ülke temsil edildi. Saint Benoît Lisesi’nin Folklor Kulübü, Türkiye’ye tek başına temsil etmekten büyük gurur duydu.

Öğrencilerimiz pandemi sonrası başladıkları çalışmalarını, seyircilerin beğenisine sundu. Birbirine yakın kültüre sahip ülkeler olduğumuzdan Makedonya halkı ekibimize ve gösterimize büyük ilgi gösterdiler.

Renkli kostümleriyle, öğrencilerimiz, kardeşlik kavramına dayanarak Türk kimliğini ve kültürünü sahnelemek amacıyla el eleydi.