Öğrencilerimiz 10. kez Ata’nın izinde…

Selanik - Makedonya Gezisi

Lisemiz, Ata’mızı anma etkinlikleri çerçevesinde, bu yıl yine Yunanistan-Selanik-Makedonya eğitim gezisini gerçekleştirmekte.
Amacımız Atatürk’ün doğduğu yer olan Selanik’te, Atatürk’ün evini ziyaret ederek, O’nun ulusal ve evrensel değerlerine sahip çıkmaktır.

Atatürk’ün eğitim aldığı Makedonya’da bulunan ve günümüzde müze olan, Manastır Askeri İdadisi’ni incelemek, ayrıca Ege Denizi’nin karşısındaki iki ülkenin tarihi, ve sosyo-kültürel özelliklerini yakından tanıyarak, ortak paydalarımızın farkındalığını yaşamak va barışcıl politikayla bu bilgileri geleceğe taşımak geziyi daha da anlamlı kılmaktadır.Yunanistan – Makedonya (Manastır) – Selanik – Kavala
İstanbul – Manastır
1. gün – 24 Kasım 2016 Perşembe : İstanbul
Akşam saat 20.00’de Kadıköy Evlendirme Dairesi yanından, 20.30’da Okul önünden hareket edilecektir. İpsala (Türkiye), Kipi (Yunanistan) sınır kapılarında gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra Yunanistan’a giriş yapılacaktır.2. gün – 25 Kasım 2016 Cuma : Manastır – Selanik
Sabah saatlerinde Makedonya’ ya varılacak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk askeri eğitimini almış olduğu ve Atatürk Müzesi olarak düzenlenmiş olan Manastır Askeri İdadisi ziyaret edilecektir. Buradaki anı defterine Özel Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri duygu ve düşüncelerini paylaşacaklardır. Sonrasında, Kadı Mehmet Efendi Camii, Bedesten, Eski Çarşı, Saat Kulesi gezilerek Selanik’e hareket edilecek. Selanik’te Les Lazaristes Otel’de konaklanacaktır.

3. gün – 26 Kasım 2016 Cumartesi : Selanik
Sabah Atatürk’ün doğduğu ev ziyaret edilecek ve Selanik şehir turu yapılarak bu kapsamda; Acropolis, Bizans surları, Eski Selanik, Kale, Makedonia Bakanlık Binası – Aristoteoles Üniversite Kampüsü, Rodanda, Ag. Dimitri Kilisesi, Şadırvan, Helexpo İnternational Fuar alanı, Döner Kule, 19.YY Neo Klasik Yapılar, Averof Limanı, Beyaz Kule, Makedonya Tiyatro Binası, Hamza Bey Camii-Hamam ve Bedesteni, “B.İskender, E. Venezelos, P. Konstantin” Heykelleri, “Ag. Dimitri, Egnatia, Tsmiski” caddeleri gezilecektir.

4. gün – 27 Kasım 2016 Pazar : Selanik – Kavala – İstanbul
Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz, Atatürk’ün doğduğu evde Selanik Başkonsolosluğu’nu ziyaret edecekler, ardından Kavala’ya hareket edilecek, Kavala şehir turu kapsamında. Su kemerleri, Liman, 19 yy Neo Klasik yapılar, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykeli, Teodora Kimissi Kilisesi ve Deniz Feneri gezilecektir. Bu gezinin ardından İstanbul’a hareket edilecek Xanthi (İskeçe), Komotini (Gümülcine), Alexandroupoli (Dedeağaç) bölgeleri görüldükten sonra, Türkiye’ye giriş yapılacak, Tekirdağ’da akşam yemeğinin ardından önce Saint Benoît Lisesi önünde daha sonra Kadıköy Evlendirme dairesi önünde öğrencilerimiz velilerine teslim edilecektir.

Öğrencilerimize aydınlatıcı ve keyifli bir gezi diliyoruz !