Öğrenci Değişim Programı : Yolculuk Atina’ya !

8 -12 Mayıs 2013

Atina Léonin de Patissia Lisesi ile yapılan 8. öğrenci değişim programı kapsamında, öğrencilerimiz genel kültürlerini zenginleştirmek ve dostluklarını pekiştirmek için Yunanlı arkadaşlarını ziyaret etmişlerdir.8 Mayıs Çarşamba
Leonin de Patissia Lisesi öğretmenleri, öğrencilerimizi havaalanında karşıladıktan sonra onları Poseidon Tapınağı kalıntılarının olduğu Sounion burnuna götürmüşlerdir.
Yol boyunca Türk ve Yunan manzaralarının arasındaki benzerlik öğrencilerin dikkatini çekmiştir.
Gezi dönüşü öğrenciler, arkadaşları ve onların aileleri tarafından karşılanmışlardır.9 Mayıs Perşembe
Öğrenciler Avrupa Kültür Mirası kataloğunda birinci sırayı alan Atina Akropolü’ne gitmişlerdir.
Rehber eşliğinde yapılan Yeni Akropol Müzesi ziyareti öğrencilerin Yunan Kültürü hakkındaki bilgilerini geliştirmelerini sağlamıştır.

10 Mayıs Cuma
Sabah, Atinalılar’ın tercihi olan Hydra Adasını keşfetmek üzere Pirée limanından tekneye binmişlerdir.
Işıl ışıl bir güneş, yelkenlilerin güzelliği, balıkçı teknelerinin sevimliliği, geleneksel evlerin beyazlığı, mavi kapılar ve pencereler, beyaz güvercinler, bitkilerin canlı renkleri Hydra Adasının güzelliği ile büyülenen öğrencilerin gözlerini kamaştırmıştır.
Bu güzel ada sakinliğiyle de büyülemiştir : Ada araba, bisiklet ve motor trafiğine kapalıdır.

11 Mayıs Cumartesi
Fotoğraf dersine katıldıktan sonra öğrenciler sunumlarını yapmışlardır.
Çeşitli konular ele alınmıştır : Balıklar ve deniz ürünleri, her iki dildeki ortak kelimeler, müzik, bu iki ülkenin bayramları ve gelenekleri…
Fransızca, iki farklı ülkenin gençlerini bir araya getirmektedir. Fransızcaları sayesinde anlaşmakta, iletişim kurmaktadırlar.

Sonrasında öğrenciler Atina’nın en ilginç mahallelerinin fotoğrafını çekmek için 3 gruba ayrılmışlardır : Plaka, Thisio, Monastraki, Exharhia, Kolonaki, Psiri ve Gazi.

12 Mayıs Pazar
Ayrılma vakti !

Gerçekleştirilen bu değişim programı için öğrenciler, Leonin de Patissia ve Saint Benoit Liselerinin idarelerine ve öğretmenlerine teşekkür etmişlerdir.
Yunan ve Türk ailelerine çok teşekkürler ! Onların sayesinde Türk ve Yunan öğrenciler bu kültürel ve eğitsel geziye katılma olanağı bulmuşlardır.

Ne hoş anılar !