Mustafa Kemal İle Adım Adım

Manastır - Selanik - Kavala gezisi

Bu yıl Kültür ve Tabiat Varlıkları Kulübünün 11. kez düzenlediği Yunanistan-Selanik-Makedonya eğitim gezisi 9-12 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Amacımız, Saint Benoît Lisesi öğretmen ve öğrencileri olarak, Atatürk’ün doğduğu yer olan Selanik’te "Mustafa Kemal Atatürk’ü Anmak” Atatürk’ün evini ziyaret ederek, O’nun ulusal ve evrensel değerlerine sahip çıkmaktır.

İnceleme gezisi kapsamında Atatürk’ün eğitim aldığı Makedonya’da bulunan, ve günümüzde müze olan, Manastır Askeri İdadisi incelenecektir. Ege Denizi’nin karşısındaki iki ülkenin tarihi, ve sosyo- kültürel özelliklerini yakından tanımak, ortak paydalarımızın farkındalığını yaşamak ve barışcıl politikayla bu bilgileri geleceğe taşımak geziyi daha da anlamlı kılmaktadır.

MANASTIR – SELANİK – KAVALA GEZİ PROGRAMI

09–12 KASIM 2017 (3 GECE / 3 GÜN)

1. Gün (09 Kasım 2017 – Perşembe) : İstanbul
Akşam saat 21.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi yanından 22:00’ da Okul önünden hareket edilecektir. İpsala (TÜRK), Kipi (YUNAN) Sınır Kapılarında Gümrük & Pasaport işlemlerinden sonra YUNANİSTAN’ a giriş yapılacaktır.

2. Gün (10 Kasım 2017 – Cuma) : Selanik
Sabah saatlerinde Selanik’e ulaşılacak, Özel Saınt Benoit Lisesi Öğrenci ve öğretmenleri “10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİNE” katıldıktan sonra Selanik Başkonsolosluğu olan ve günümüzde müze olarak kullanılan Atamızın doğduğu evi inceleyeceklerdir. Tören sonrası SELANİK ŞEHİR TURU yapılacak, bu kapsamda; Akropolis, Bizans surları, Eski Selanik, Kale, Makedonya Bakanlık Binası – Aristoteles Üniversite Kampüsü, Rodanda, Ag. Dimitri Kilisesi, Şadırvan, Helexpo Enternasyonal Fuar alanı, Döner Kule, 19.YY Neo Klasik Yapılar, Averof Limanı, Beyaz Kule, Makedonya Tiyatro Binası, Hamza Bey Camii-Hamam ve Bedesteni, “B.İskender, E. Venezelos, P. Konstantin” Heykelleri, “Ag. Dimitri, Egnatia, Tsmiski” caddeleri gezilerek, Selanik’te konaklama gerçekleştirilecektir.

3. Gün (11 Kasım 2017 – Cumartesi) : Manastır
Sabah saatlerinde Makedonya’ ya varılacak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk askeri eğitimini almış olduğu ve Atatürk Müzesi olarak düzenlenmiş olan “MANASTIR ASKERİ İDADİSİ” ziyaret edilecektir. Buradaki anı defterine Özel Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri duygu ve düşüncelerini paylaşacaklardır. Sonrasında, Kadı Mehmet Efendi Camii, Bedesten, Eski Çarşı, Saat Kulesi gezilerek Selanik’e hareket edilecek ve Selanik’te konaklama gerçekleşecektir.

4. Gün (12 Kasım 2017 – Pazar) : Selanik – Kavala – İstanbul
Sabah Kavala’ ya hareket edilecek, KAVALA ŞEHİR TURU kapsamında Su kemerleri, Liman, 19 yy Neo Klasik yapılar, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykeli, Teodora Kimissi Kilisesi ve Deniz Feneri gezilecektir. Bu gezinin ardından İstanbul’a hareket edilecek XANTHI (İskeçe), KOMOTINI (Gümülcine), ALEXANDROUPOLI (Dedeağaç) bölgeleri görüldükten sonra, Türkiye’ye giriş yapılacak, Tekirdağ’da akşam yemeğinin ardından önce Saint Benoît Lisesi önünde daha sonra Kadıköy Evlendirme dairesi önünde öğrencilerimiz velilerine teslim edilecektir.

Öğrencilerimize aydınlatıcı ve keyifli bir gezi diliyoruz !