Marburg, “Uyuyan Güzel”in Büyülü Ortaçağ Kenti

Almanya Marburg’daki Martin Luther Gymnasium Lisesi ile Öğrenci Değişimi

Çok keyifli bir yolculuktan sonra öğrencilerimiz ve öğretmenleri, öğlen saatlerinde Frankfurt Havaalanı’na indiler ve kendileri için tahsis edilmiş olan transfer araçlarıyla sabırsızlıkla görmeyi bekledikleri şehre doğru yola çıktılar: bir çok masala, özellikle de Grimm Kardeşler’in ünlü masallarına ilham kaynağı olan büyüleyici ortaçağ kenti Marburg’a...

Marburg, Ortaçağda gelişmiş tarihi bir kenttir, biri İtalya ve Alpleri bağlayan diğeri ise Köln ve Prag arasında uzanan iki önemli yolun kesiştiği noktada yer alarak büyümüştür. Gotik mimarisi ve şatosu ile ün kazanmış ve UNESCO Dünya Mirası kapsamına alınmayı talep etmiştir.Şato üstün bir Ortaçağ mimarisi örneğidir. Kentin tarihi merkezi çok değerli ve görkemli yapılarla bezenmiştir. Çekici özellikleri arasında eski üniversite, Sainte-Elisabeth Kilisesi ve Langraves Şatosu sayılabilir. Ancak Marburg’da sadece ortaçağın izleri yoktur: bu üniversite şehri kesinlikle çok genç ve çağdaş bir yaşam merkezidir.Bir saat süren yolculuktan sonra büyük buluşma nihayet gerçekleşti ve 1 derece olan hava sıcaklığına rağmen iki tarafın enerjisi ve coşkusu ortamı ısıttı.

Hep birlikte okul kantininde yenilen yemek sırasında ilk diyaloglar kuruldu ve kaynaşma başladı ! Ardından hiç vakit kaybetmeden ilk derslere girme zamanıydı… Gençlerimiz ders bitiş zili çaldığında kendilerini karşılayıp eve götürmek üzere bekleyen Alman velilerle buluştular. Onları bekleyen bir de sürpriz vardı :özenle hazırlanmış bir akşamüstü ikramı.

Akşam, öğrencilerimiz, Alman arkadaşlarıyla birlikte şehri keşfe çıktılar, bu masalsı kentin büyüsü hepsini sarmıştı bile!

“Marburg’un saklı zenginlikleri”

Marburg gezisinin detaylı programını görmek için BURAYA tıklayınız.