Londra’ya Kültürel ve Eğitim Amaçlı Gezi : We Are Ready To Go !

22-28 Nisan 2018 - Welcome in London !

Gezinin amacı öğrencilerimize Birleşik Krallık’ın kültür ve tarihini tanıtıp profesyonel olarak İngilizce dersleri almalarını sağlamaktır.
Bu nedenle öğrencilerimiz her gün Oxford House College bünyesinde 09.00 – 12.00 saatleri arasında bir sınıfta dil eğitimi alacaklar. Öğleden sonra da tarihi ve turistik yerler gezilecektir.

Her türlü bilgi için Sn Esin Yasun ile iletişime geçebilirsiniz : esin.yasun@sb.k12.tr

Seyahat tarihleri ve uçuşlar

22 NİSAN ISTANBUL – LONDON 09.00 – 11.00 TK 1989
28 NİSAN LONDON – ISTANBUL 18.25 – 00.20 TK 1972

Otel

Adres : The Ambassadors Hotel, 16 Collingham Road Kensington SW5 0LX – London
Tel : +44 (0) 20 7373 1075
Web : https://www.ambassadorshotellondon.com/

Seyahat Programı

SUNDAY MONDAY TUESDAY WEDNESDAY THURSDAY FRIDAY SATURDAY
Arrive London

Orientation and English Class

English Class English Class English Class English Class Speakers corner, Hyde Park
Transfer to our hotel
Lunch Break Lunch Break Lunch Break Lunch Break Lunch Break Lunch Break Free time
Victoria & Albert MuseumScience Museum 10 Downing Street Wesminster Abbey, Big Ben, Houses of Parliament, London Eye, London Dungeon Madame Tussaud’s and Kensington Gardens and Harrods Buckingham Palace, Horse Guards Parade, Green Park, St James’s Park, Trafalgar Square. British Museum, Leicester Square Gardens, Covent Garden Market Tower of London and London Bridge Transfer to our Airport
Dinner Dinner Dinner Dinner Dinner at Convent Garden Dinner
Musical

Londra hakkında bilgiler

— Birleşik Krallık’ın başkenti.
— Nüfus : Yaklaşık 8 milyon (Avrupanın en kalabalık nüfusa sahip şehridir)
— Resmi Dil : İngilizce, fakat şehirde 300 den fazla farklı dil konuşulmaktadır.
— Havalimanı : 5 adet havalimanı bulunmaktadır, bunların en büyüğü dünyanın en fazla uluslararası yolcu geçişi olan Heathrow’dur.
— Park ve Bahçe : 143 adet park ve bahçesiyle yemyeşil bir şehir.
— Londra kuzeyden güneye Thames Nehri ile ikiye ayrılmıştır, şehrin tüm önemli yapıları Londra’lıların gerçek Londra adını verdiği kuzey kesimdedir.

Ulaşım

Metro ‘Tube’ en hızlı ve ucuz ulaşım şeklidir. Turistler için ‘Visitor Travelcard’ metro bileti alıp 2, 3, 4 ve 7 günlük, sınırsız metro kullanım hakkına sahip olabilirsiniz. Otobüslerde de aynı biletler geçerlidir.
Taksi : Aracın üzerinde ışık yanıyor ise müsait anlamını taşımaktadır. Araca binmeden önce taksimetre olup olmadığını kontrol ediniz, yoksa gideceğiniz adresi söyleyip şoförden size fiyatı bildirmesini talep ediniz.

Nerede ne var ?

Parlamento Binası, Tower Bridge, Londra Kulesi (Tower of London ), Kraliçenin resmi ikametgahı olan Buckingham Sarayı, Trafalgar Meydanı, London Eye, Prenses Diana’nın ölümüne kadar yaşadığı Kensington Sarayı. Londra 33 ilçesi ile 385 kilometrekarelik alana yayılmıştır.

London Eye : Gözlem tekerleğinin tam dönüşü 20 dakika sürmektedir. 135 metrede en yüksek noktaya ulaşır ve manzara muhteşemdir. Açık olduğu saatler yaz aylarında 10.00 – 21.00, kış aylarında, saat 19.00’a kadardır.

Buckingham Sarayı : Sarayın kabul salonları ve bazı odaları ziyarete açıktır.

Milli Tarih Müzesi (National History Museum) : Tarih öncesi devirden günümüze kadar Londra tarihinin anlatıldığı müzedir. Açık olduğu saatler : Pazartesi-Cumartesi 10.00 -17.50, Pazar 11.00 – 17.00

Ücretsiz gezebileceğiniz Müzeler : British Museum, Geffrye Museum, National Gallery, Wallace Collection, Sir John Soane’s Museum

Not : Müzelerde olabilecek sergilerin girişleri ücretlidir.

Parklar : Sekiz adet Kraliyet parkı vardır. Bunlara Greenwich’deki 5000 dönümlük alanı ile dünya kültür mirası olarak kabul edilen park, içinde bulunan geyik ve kuşlarla gerçek bir doğal cennettir. Kensington Gardens, Kraliyet parklarının en büyüğü St.James parkı ve gölü pelikan kuşlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Alışveriş

Ne alınır; İngiliz çayları, ekose İskoç kumaşları, kaşmir.
— Kuşkusuz en ünlü mağazaları Harrods ve Harvey Nichols’dur. Bu mağazaların üzerinde bulunduğu Knightsbridge Caddesi de önemli bir caddedir.
— Oxford Street,
— Regent Street,
— Bond Street, Prada, Louis Vuitton gibi dünyaca ünlü markaları bulabilirsiniz,
— Kings Street,