Lisemizin Tarihçesi

1362’de Bizans mimarisiyle yapılmış kulesiyle Benedikten Rahipleri’nin yönettiği bir kuruluş olan Saint-Benoît, çevrenin fakir çocuklarının eğitim gördüğü bir okul olarak kurulmuş ve emek isteyen zorlu çalışmalar neticesinde 1583 yılında altı yüzyıllık geçmişi olan kolejin temeli atılmıştır.

1607’de Kral Henri IV’ün okulu geliştirmek için gönderdiği Fransız Cizvit Rahipleri, Fransız Büyükelçisi Jean Gontran De Biron de Salignac Baronu himayesinde çalışmalarını sürdürmüşlerdir. 1686 yılına çıkan yangında bina büyük hasar görmüştür.

1783 yılında Kral XIV Louis’nin emri ile Cizvit Rahipleri şimdiki okulu, Saint-Benoît Koleji’ni açan Lazarist Rahiplerine devretmişlerdir. Aynı dönemde Dışişleri Bakanı M.Guizot’nun yardımlarıyla bir basımevi kurulmuştur.

1880 yılında Galata’daki surların bir bölümü ve Fransız Elçiliği adı altında binalar yeniden inşaa edilmiş ve elçilik bu binaların ilk resmi sahibi olmuştur.

Birinci Dünya Savaşı’nda eğitimine İstanbul Lisesi’nde devam eden okulumuz 1919 yılında Saint-Benoît Koleji olarak 594 öğrenci ile kapılarını tekrar eğitim ve öğretime açmıştır.

Birbirinden ayrı olarak eğitim veren Saint-Benoît Lisesi kız ve erkek bölümleri 1987 yılında birleşerek bugünkü çağdaş kimliğine kavuşmuştur.

Karaköy Kemeraltı caddesi No: 11 adresinde bulunan Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, öğrenimini esas dil Fransızca ve yardımcı dil İngilizce olarak sürdürmektedir.

Matematik ve Fen dersleri Fransızca devam etmektedir. Türk ve Fransız öğretmenlerce verilen eğitimin amacı Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin İlkelerine bağlı, ülkesini seven çağdaş gençler yetiştirmektir.
Yıl içinde yapılan kültürel ve sportif etkinliklerle öğrencilerin beceri ve sorumlulukları geliştirilmektedir. Dil, Kimya, Fizik ve Biyoloji Laboratuvarları ve internet kullanımı hakkı her öğrenciye tanınmıştır. Ayrıca velilerimiz okulun internet sitesinden öğrencinin durumunu takip edebilmektedir.