Lise 1 Velilerine Bilgilendirme Toplantısı

Öğrencinin Öğrenimini Kolaylaştıran ve Projelerin Merkezinde Olmasını Sağlayan Bir Eğitim

Öğrencilerine, ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş ve özerk öğrenme süreçlerine eşlik eden bir eğitim vermeyi önemseyen Saint Benoît Lisesi, düzenlediği bilgilendirme toplantısı çerçevesinde Lise 1 öğretmenleriyle velilerini çok keyifli bir ortamda buluşturdu. Toplantıda pek çok pratik bilginin yanı sıra 2018-2019 Öğretim yılının derslerle ilgili yol haritası da velilerle paylaşıldı.

Değerli Veliler, Lisemize Hoş Geldiniz, Çocuklarınız Sizleri Karşılamaktan Mutluluk Duyuyor !

9. sınıf öğrencilerimizden oluşan Öğrenci Komitesi, Silüet Salonu’nun girişinde kendi velilerini karşılayıp broşür dağıtma heyecanını yaşadı. Samimi bir ortamda düzenlenen bu buluşmada, İdari Kurul, Zümre Başkanları ve tüm öğretmenlerimiz, Lise 1 velileri ile tanışmak için hazır bulundular. Evet, Lise 1 velilerimiz ve öğrencilerimiz için, Saint Benoît Lisesi’ndeki ikinci yıl  başlıyor! Bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösteren velilerimiz, yeni öğretim yılı ile ilgili bilgiler almak için sabırsızdılar.

Hoş Geldiniz Mesajları

Toplantı, Okul Müdürümüz Pierre GENTRIC’in açılış konuşmasıyla başlayıp Türk Müdür Başyardımcımız Serhat YALAMANOĞLU’nun konuşmasıyla devam etti.

M. Pierre GENTRIC, hazırlık sınıfına göre, lise 1 seviyesindeki ders çeşitliliğine vurgu yaptı. M. Gentric, küçük bir espri yaparak, katılımcılara 2×7’nin kaç ettiğini sordu. Evet, 2×7=14… Öğrenciler, geçen yıl, hazırlık sınıfında sadece 7 ders görüyordu, oysaki bu sene, lise 1’de ders sayısı 14’den de fazla olacak. Ders sayısındaki bu artış, öğrencinin öğrenim süreçlerinde yer alan sorumluluklarındaki artışı da beraberinde getiriyor. Bu süreçte, öğrenciye zamanını yönetmek ve ders için gereken konsantrasyon kapasitesini geliştirmek için yardımcı olmak gerekiyor. M. Gentric, öğrencilerimizin başarılı olmaları için, lise ve aile arasındaki iş birliğinin öneminin de altını çizdi.

Lise 1 Sınıflarında Eğitim : Kişiselleştirilmiş Eğitim ve Destek

Zümre Başkanları, ekiplerini tanıtıktan sonra, hedeflerini, ders içeriklerini ve yıl içerisinde yapacakları projelerini sundu. Bu projeler, Saint Benoît Lisesi’nin Kurum Projesinde önemli bir yere sahip olan ve öğrenciyi çalışmaların merkezine koyan projelerdir. Zümre Başkanları, bu sene daha etkin olarak kullanılan Moodle platformu ve sınıfta kullanılan Google uygulamaları ile ilgili velilere pratik bilgiler de verdi.
Velilerimiz, çocuklarının çalışmalarını takip etmek ve bu süreçlerde onlara destek olmak için  Moodle platformuna ve diğer uygulamalara başvurabiliyorlar. Zümre Başkanları, disiplinlerarası çalışmaların öneminin yanı sıra öğrencileri  başarıya götürecek en iyi anahtarın düzenli bir çalışma ve tekrar alışkanlığı olduğunun altını çizdi.

Aktif Bir Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi – 18 Kasım’da Buluşuyoruz !

Evet, şimdi sıra DAGK’ta… DAGK, yani Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi, XXI. yüzyıla ve öğrencilere daha uygun bir eğitim vermek için eğitim alanındaki gelişmeler üzerinde çalışıyor. DAGK’ın yardımıyla, yeni etkileşimli dijital ders içerikleri oluşturulmaktadır.
Toplantıda, DAGK, Saint Benoît Lisesi’nin düzenlediği 5. Uluslararası Dijital Bahar’ın teması olan dijital vatandaşlık konusuna vurgu yaparak sınıflarda dijital okul çantasının öneminin ve sağladığı kullanım kolaylığının üzerinde durdu.
Bu buluşmada, velilerimiz, Saint Benoît Lisesi’nde yapılan dijital eğitim ile ilgili DAGK’ın oluşturduğu (Dijital Arştırma ve Geliştirme Komitesi) Haber Bültenini düzenli bir şekilde alacaklarını da öğrenmiş oldu.
Lisemizde eğitim için kullanılan dijital araçlar ile ilgili bilgi almak ve çocuklarının çalışmalarını daha iyi takip etmek ve onlara eşlik etmek isteyen velilerimiz için 18 Kasım’da bir toplantı düzenlenecektir.

Rehberlik Servisi – “Üniversiteye Doğru” Projesi”

Lise 1 Rehberlik Servisi Sorumlusu, Alin Hanım, lisemizde yürütülen “Üniversiteye Doğru” Projesini sundu. Hazırlık sınıfından başlayıp lise 4’e kadar devam eden ve 5 yıl süren “Üniversiteye Doğru” Projemizin hedefi, öğrencilerimizi üniversite ve kariyer seçimleri için yönlendirmek ve onlara eşlik etmektir. Bu proje, birçok uzman ile yürütülen ve Saint Benoît Lisesi’ne özgü bir projedir. Öğrencilerimiz, sınıf rehberlik öğretmenlerimizin yardımıyla, hazırlık sınıfından itibaren, üç etaptan geçmektedir. Bu üç etaba BURADAN ulaşabilirsiniz. Bu üç etabın hedefi, öğrencilere yeteneklerini ve becerilerini tanımlarını ve mesleker ile ilgili yararlı bilgiler edinmelerini sağlamaktır.

İdari Bilgiler

Lise 1 Müdür Yardımcısı, Gülcan ÇİÇEKYURT, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liseler için sınıf geçme yönetmeliği ile ilgili bilgi verdi. Gülcan Hanım, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına ait ders programı, dersler, ders saatleri, planlanan projeler ve etkinlikler, yönetmelik değişiklikleri ile ilgili de faydalı bilgiler paylaştı. Öğrencilerin lisede daha iyi yaşamaları ve daha iyi çalışmaları için genel davranış, yöntem (metodoloji) ve bilgiyi öğrenme konularında da tavsiyeler verildi.

Hoş geldiniz Karşılaması ve İlk Veli/Öğretmen Buluşması

Velilerimize, birçok farklı idari ve akademik alanda bilgilendirme yaptıktan sonra, lisenin büyük avlusunda samimi bir hoş geldiniz kokteyli verildi. Bu kokteyl sırasında velilerimiz, eğitim kadromuzla birebir görüşme fırsatı buldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantının ardından velilerimiz memnun bir şekilde ayrıldılar.

Tüm Lise 1 Öğrencilerimize, çok başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz !

X