Konferans: “ÖSYM Sistemi”ni Anlamak

Üniversiyete Doğru Projesi... Bir uzmanın gözüyle ÖSYM Sistemini Anlamak

Lise 3 sınıf öğrencilerimiz, gelecekleri hakkında doğru planlar yapabilmeleri için tüm detayları ile öğrenmek istedikleri herşeyi bulabilecekleri bu konferansta Yurtiçi Eğitim Danışmanı Mehtap Kaya ile 26 Mart 2019 tarihinde bir araya geldiler.

Üniversiteye Doğru” projemiz kapsamında, Eğitim ve Kariyer Danışmanı Mehtap Kaya ÖSYM Sistemi ile  TYT ve AYT sınavlarının tüm ayrıntılarını öğrencilerle paylaşıp  akıllarına takılan soruları yanıtladı.

TYT ve AYT hakkında bilinmesi gereken tüm ayrıntılar

Konferansın en can alıcı noktaları şunlar oldu;

• Puan türleri hakkında detaylı bilgiler ve stratejiler
  • Sınavda zamanı doğru kullanma
  • Yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin de dikkat etmeleri gereken ayrıntılar, şartlar
  • Soru türleri, soru içerikleri
  • Testlerin, doğru sayılarının yüzdelik değerleri ve değerlendirilmesi
  • Sistem hakkında tüm ayrıntılara ulaşabilecekleri resmi kaynaklar

Yeni sisteme ilk geçişin gerçekleştiği YKS 2018’de puanlar ve sıralamalar nasıl şekillendi?

TYT-AYT sınavları, ilk defa 2018 Haziran ayında yapıldı. Sayın Kaya, sınav ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra, bu seneki sınava ilişkin soruları yanıtladı. Soruları tek tek ele alarak öğrencilerimizin merak ettiği konularda içeriği zengin ve önemli bilgiler paylaştı.

Yurtdışında okumak isteyen öğrenciler de Türkiye’de sınava girmeli mi?

Türkiye’deki üniversite sisteminin yapısını, yatay-dikey geçiş sistemini, yurt dışında okumayı tercih eden öğrencilerin kayıt dondurma ve yatay geçiş hakları ile ilgili ipuçlarının altı çizildi. Yurtdışında okumayı düşünseler de, tüm öğrencilere Türkiye’de de sınava girmeleri önerildi.

Soru-cevap bölümü ile tamamlanan sunum, öğrencilerimiz için çok faydalı oldu.

Lise 3 sınıf öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz!