Konferans : “ÖSYM Sistemi ve Türkiye’deki Üniversiteler”

2018 YKS'nin ardından... Üniversiteye Doğru...

Geçtiğimiz Haziran ayında ilk kez yeni sistemi ile uygulanan üniversite sınavı hakkında detaylı bilgilerle Eğitim Danışmanı Sayın Özge ALYU bizlerleydi !

Lise 4. sınıf öğrencilerimizin üniversite sınavına hazırlandıkları şu dönemde akıllarına takılan soruları yanıtlamak üzere, 19 Ekim 2018 Cuma günü saat 13.15-14.40 arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurumsal İlişkiler Müdürü ve Eğitim Danışmanı Özge ALYU’yu okulumuzda ağırladık.

YKS 2018’de Neler Oldu ? Puanlar ve Sıralamalar Nasıl Şekillendi ?

TYT-AYT sınavları, ilk defa 2018 Haziran ayında yapıldı. Sayın Özge Alyu, genel bilgiler verdikten sonra, bu seneki sınava ilişkin soruları yanıtladı. Özge Hanım, bu soruları tek tek ele alarak herkesle içeriği zengin ve önemli bilgiler paylaştı.

Yurtdışında Okumak İsteyen Öğrenciler de Buradaki Sınava Girmeli mi ?

YKS sisteminin detayları hakkında bilgiler veren Alyu, ayrıca Türkiye’deki üniversite sisteminin yapısını, yatay-dikey geçiş sistemini, yurt dışında okumayı tercih eden öğrencilerin kayıt dondurma ve yatay geçiş hakları ile ilgili ipuçlarını öğrenci ve velilerimiz ile paylaştı. Yurtdışında okumayı düşünseler de, tüm öğrencilere Türkiye’de de sınava girmelerini önerdi.

Soru-cevap bölümü ile tamamlanan sunum, öğrencilerimiz için çok faydalı oldu.

Tüm öğrencilerimize şimdiden güzel başarılar diliyoruz !