Konferans: “Nedir Bu Mühendislik?”

"Yarını Bugünden Tasarlamaya Devam Ediyoruz."

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dağhan GÖKDEL, 08 Ekim 2019 Salı günü L 3. sınıf Fen bölümü öğrencilerimizle mühendislik mesleklerinin tanıtıldığı konferansta buluştu.

Her yıl Lise 3 Fen öğrencilerimizin merakla beklediği ve en beğendiği konferanslardan biri olan Mühendislik Meslekleri konferansımız bu yıl da öğrencilerimiz tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.

Dağhan GÖKDEL: “Hayal gücünüze gem vurmayın!”

Nedir bu mühendislik? Kaç çeşit mühendislik var? Mühendislik dalları birbirlerine ne kadar yakın? Ne kadar ilgili? Mühendislik okuyunca hangi sektörlerde çalışabilirim? Doğru branş seçimi nasıl yapılır? gibi sorulara cevap bulunan dinamik konferanstan öğrencilerimiz çok etkilendi.

Öğrencilerimize önemli bir mesaj;

• Meslek değil, üniversite değil, önce sektör seçin.
  • Bilirkişileri, ailenizi dikkate alın. Sizi en iyi tanıyanlara güvenin.
  • Yabancı dille eğitim yapan bir üniversite seçin.
  • Staj deneyimlerine önem verin.
  • CV’nizi hazırlayın.

Öğrencilerimiz diyor ki:

Kafamdaki tüm soru işaretleri cevaplandı. Çok etkileyici bir paylaşımdı.

Tüm mühendislikler arasındaki bağları, mühendisliklerin iç içe olduklarını fark etmeme sebep oldu.

Mühendislik mesleği aklımda olmamasına rağmen 2. seçenek olarak tercihlerim arasında yerini aldı.

Sadece mühendislik ve üniversite hayatı değil, sonrası hakkında da ipuçları veren, üniversite sonrasını düşündüren mükemmel bir konferanstı.

Sayın Dağhan GÖKDEL’e bize zaman ayırdığı ve değerli katkıları için teşekkür ediyor, öğrencilerimize kariyer yolculuklarında eşlik etmeye devam ediyoruz.