Konferans: “Galatasaray Üniversitesi”

Galatasaray Üniversitenin Yapısı ve İç Sınav Hakkında Bilgilendirme

Üniversiteye Doğru projemiz, öğrencilerimizi akılcı bir yaklaşımla geleceğe hazırlamaya devam ediyor! Onlar için sadece tek seferlik bir fırsat olan Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı hakkında Lise 4. sınıfları ve velilerimizi bilgilendirmek üzere üniversiteden kıymetli misafirlerimiz okulumuzu ziyaret ettiler.

Üniversitenin Yapısı

Galatasaray Üniversitesi, Fransa-Türkiye işbirliği anlaşması ile kurulmuş olan Frankofon bir üniversitedir. Her yıl kontenjanının yarısını ÖSYM sınavı ile çok yüksek puanlarla alırken, diğer yarısı için de Fransız liselerine bir iç sınav yapar. Her öğrencinin sadece bir kez bu sınava girme hakkı vardır ve sınavın değerlendirilmesi için ön koşul YKS sınavlarının ilgili puan türünden ilk 25.000’lik başarı dilimine girmektir.

Üniversite Yetkililerinin Okulumuzu Ziyareti

14 Aralık 2018 Cuma günü saat 11.40-12.20 arasında, Lise 4. sınıflardan ilgili öğrencilerimiz ile Lise 3 ve Lise 4. sınıf velilerimiz, üniversite yetkilileri ile Silüet salonunda bir araya geldiler. Galatasaray Üniversitesi’nin yapısı ve sistemi hakkında bilgi veren yetkililer, iç sınav ile ilgili de merak edilen ayrıntıları aktardılar.

Sınav her yılın Mayıs ayının son Pazar günü üniversite kampüsünde uygulanıyor.

Fransızca Eğitim…

Öğrencilerimizin tercih edebilecekleri farklı üniversite seçeneklerinden belki de en önemlisi, onlara eğitimlerini  Fransızca olarak sürdürme olanağı tanıyan Galatasaray Üniversitesi’dir. Üniversitede Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi), Fen Edebiyat Fakültesi (Felsefe, Sosyoloji, Matematik, Karşılaştırmalı Dil Bilim/Fransız Dili ve Edebiyatı), Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi (Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği) bulunuyor.

Sınava girecek öğrencilerimizin, güzel başarılar elde etmelerini diliyor, onlarla gurur duyduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz!