Konferans : “Fransa’da Yüksek Öğrenim”

"Campus France" Sistemi - Üniversiteye Doğru Projesi

Üniversiteye Doğru projesinin son etabı olan "Üniversite Seçimi" aşamasına ulaşan Lise 4. sınıf öğrencilerimiz, birbirini takip eden ve tamamlayan bilgilendirme etkinliklerinin ilki olan Fransa'da Yüksek Öğrenim konferansına katıldılar.

“Fransa’da Yüksek Öğrenim” konferansı

Liseden sonraki eğitimlerin planlanıldığı şu günlerde Saint Benoît Lisesi, öğrencilerinin ve velilerinin yanında !
Lise 4. sınıf öğrencileri için bilgilendirme konferansları “Fransa’da Yüksek Öğrenim” ile başladı.
Campus France İstanbul temsilcisi Sayın Serpil Gün, 12 Ekim 2018 Cuma günü 13.15-14.40 saatleri arasında okulumuza gelerek son sınıf öğrencilerimizi ve velilerimizi bilgilendirdi.
Öğrencilerimiz için çok önemli bir fırsat olan Fransız üniversitelerine başvuru hakkında sunum yapan Sn.Serpil Gün, konferansın sonunda öğrenci ve velilerimizin sorularını yanıtladı.
Fransa’daki üniversitelere başvuru süreci, ilgili tarihlerde okulumuz Campus France Komitesi tarafından yakından takip edilecek.

CampusFrance Türkiye nedir ?

CampusFrance, Fransa Büyükelçiliği’nin bir hizmetidir. Türkiye Fransız Kültür Merkezi bünyesinde Elçiliğin, İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Şubesine bağlı bir birimdir. Bu hizmet, Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyen Türk veya Türkiye’de yaşayan yabancı öğrencilere yönelik olarak sunulmaktadır.

Campus France ve okulumuzun “Medyatek”i arasındaki profesyonel işbirliği

Campus France, öğrencilerimizin dosyalarını doldurmaları konusunda onlara eşlik etmemiz için okulumuz ile yakın bir işbirliği halinde çalışmaktadır. “Üniversiteye Doğru” projemiz sayesinde, okulumuz 5 yıl boyunca tüm öğrencileri pedagojik olarak tanımakta ve her öğrenciye bu rehberlik hizmetini sunmaktadır. Öğrencilerimizi Fransa’daki üniversiteler ve üniversite yaşamı konusunda bilgilendirmek üzere okulumuzda bir Campus France Komitesi bulunmaktadır. Bu komite üyeleri, öğrencilerimiz için en iyi danışmanlardır çünkü tüm öğrencileri bireysel olarak tanımaktadırlar.

Medyatekte bu konuda bir üniversite danışma servisi bulunmaktadır ve öğrencilerimiz ne zaman isterlerse onlardan randevu alabilirler. Bu gerçekten kişiye özel hale getirilmiş bir tavsiye sistemidir.

Campus France’ın amaçları

Fransa’da yüksek eğitim görmek isteyen öğrencilerin gidişlerini kolaylaştırmak üzere Türk ve yabancı öğrencilerin Fransa’daki eğitimleri süresince yapacakları işlemlerde kendilerine rehberlik ve yardım etmek amacını gütmektedir.

1. Öğrencilere, yerinde ve o zamana kadar aldıkları eğitimle uyumlu bir proje geliştirmeleri için gerekli bilgileri sağlamak;
  2. Fransa’da başarılı olacakları bir yol çizebilmeleri için en uygun eğitimi seçmelerine yardımcı etmek;
  3. Gerek fiziki mekânlarında gerekse Internet aracılığıyla sorularına yanıtlar vererek öğrencilere destek olmak Campus France’ın en temel amacıdır.

Konsolosluklara vize başvuruları öncesinde, Campus France’ın ayrıca şu görevleri bulunmaktadır:

• Diploma, sertifika ve diğer her tür belgenin kontrolünü yapmak,
  • Adayların ihtiyaç duyacakları dil seviyelerini ölçmek ve
  • Fransız yüksek eğitim kurumlarına ve konsolosluk birimlerine, adayın eğitim parkurunu ve eğitim projelerini değerlendirmede yardımcı olmak.

Campus France Web Sitesi

Campus France web sitesi erişiminize açıktır, bu siteyi kullanarak sayısız bilgiye ulaşabilirsiniz.

Campus France ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için BURAYA tıklayınız.

Öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz !