İstanbul ve Atina’nın Efsaneleri ve Efsanevi Yerleri…

19 - 23 Şubat 2014

Atina Léonin de Pâtissia Lisesi ile yapılan 9. öğrenci değişim programının ortak proje konusu « İstanbul ve Atina şehirlerinin Efsaneleri ve Efsanevi Yerleri » . Efsaneler zengini iki kent; İstanbul ve Atina, iki komşu ülkenin gençlerine kültürel zenginliklerini paylaşma ve Fransızcalarını geliştirme fırsatı verecektir.
Güzel bir eğitim ve kültür gezisi !

19 – 23 Şubat 2014 tarihleri arasında, Atina Léonin de Pâtissia ile yapılan 9. öğrenci değişim programına, okulumuzun Lise 1. sınıflarından 15 öğrenci, öğretmenleri eşliğinde katılacaklardır. Bu projeyi hazırlarken dijital ortamda önceden bilgi alışverişinde bulundukları Yunanlı öğrenciler tarafından Atina’da ağırlanacaklardır.

İletişim dilleri ve kültürel değişimin dili olan Fransızca’nın kullanımının yanı sıra, 9. kez gerçekleştirilen bu değişim, öğrencilerimizin genel kültürünü zenginleştiren bir tema ile, iki liseyi birbirine bağlayan dostluk bağlarının güçlenmesine katkı sağlayacaktır.
19-23 mart 2014 tarihleri arasında ise, Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri, Yunanlı öğrencileri ve öğretmenleri İstanbul’da ağırlayacaklardır.

Yıllardır yapılan bu eğitim projesi sayesinde, komşu 2 ülkenin gençleri, birbirlerini ziyaret ediyorlar, ortak projeler üzerinde çalışıyorlar, ortak dilleri olan Fransızca sayesinde iletişim kuruyorlar. Karşılıklı olarak, kültürel zenginliklerini, benzerliklerini keşfediyor, şehirlerinin tarihi eserlerini ziyaret ediyor ve derslere katılıyorlar.

Özellikle bu senenin teması çok kapsamlı ve motive edici ; İstanbul ve Atina, efsanevi yerler açısından büyük bir zenginliğe sahip olan iki kent. Sözlü geleneğin ürünleri olan efsane ve masallarda yer alan bu efsanevi ve büyülü yerlerin tanıtımını yapmak, tüm öğrencileri memnun edecektir !

Ayrıca öğrencilerin, aile yanında konaklamaları da, oradaki günlük yaşamı, ve aile yaşamını keşfetmeleri açısından ek bir olanak sunuyor… birbirlerini daha iyi ve daha yakından tanıma fırsatı !
- Yunanlı arkadaşlarımızla sanatsal çalışmalarımızı video olarak görmek için BURAYA tıklayınız
- Geçmiş senelerde düzenlenen değişim programımızı BURAYA tıklayarak keşfedebilirsiniz.