İstanbul Modern ile İşbirliği – Müzede Sanal Bir Ziyaret

Öğrencilerimiz, "Sanatçı ve Zamanı" Adlı Sanal Bir Sergi Vesilesiyle İstanbul Modern'i Ziyaret Ediyorlar

Öğrencilerimize keyifli etkinlikler sunmak amacıyla sürdürdüğümüz, Eğitimde iş ortaklığı politikamız IDOB’dan (İstanbul Devlet Opera Balesi) sonra İstanbul Modern ile devam ediyor. Bir an için, zaman durdu… 19 Şubat günü, öğrencilerimiz, İstanbul Modern tarafından düzenlenen "Sanatçı ve zamanı" adlı sanal bir sergide buluştular.

“Sanatçı ve Zamanı”

Levent Çalıkoğlu‘nun küratörlüğünü ve Birnur Temel‘in de yardımcı küratörlüğünü üstlendiği “Sanatçı ve Zamanı” sergisi; Ahmet Hamdi Tanpınar‘ın “ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında” sözünden ilham alarak, farklı dönemlerde yaşamış ve farklı kültürlerden gelmiş sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor.

Geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanda “sanatçının ve “toplumun” zamanı arasında adeta köprü kuran bu sergide, 115 sanatçının 186 adet eseri yer alıyor.

Aralarında, Eserleri Daha Önce Saint Benoît Lisesi’nin La Galerie Salonunda Sergilenmiş Sanatçıların da Bulunduğu Tanınmış İsimler

Bu sanatçıların içinde, farklı dönemlerde yaşamış, sanatlarında ustalaşmış ve Türk Resim Sanatına gerçek anlamda  yön vermiş çok değerli, duayen Türk Sanatçılar da yer almaktadır. Görsel sanatlar derslerinde de eserlerini incelediğimiz bu sanatçıların arasında; Fahrelnissa Zeid, Aliye Berger, Semiha Berksoy, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nejad Melih Devrim, Neşet Günal, Adnan Çoker, Turan Erol, Burhan Doğançay, Devrim Erbil, Mehmet Güleryüz ve  Komet gibi isimler de yer almaktadır.

Bu usta sanatçıların bazıları, kısa süre önce, Saint Benoît Lisesi’nin La Galerie Salonu’nda eserlerini sergilemişlerdi.

Bu sergi; Görsel Sanatlar dersi gören 10. Sınıf öğrencilerimiz için son derece faydalı ve ilgi çekici olacak, çünkü Türk Sanatı ve Sanatçıları konusu da, müfredatlarında yer alıyor.