İngilizce Dil Eğitimi – Dil Becerisini Geliştirme Amaçlı Yurt Dışı Seyahatleri

We Are Ready To Go ! Londra, New York, Niagara

Yabancı bir ülkede zaman geçirmek, şüphesiz dilsel açıdan çok büyük bir avantaj sağlar.
O dilin konuşulduğu ülkede bulunmak, konuşmada akıcılık ve doğallık kazanılmasına, aynı zamanda da o dile ait deyimsel ifadelerin ve dilsel özelliklerin kavranmasına olanak verir, ciddi anlamda bilişsel kazanım elde edilir.
Bir dış ülkede bulunmak, gençlerin dünyaya açılmasına fırsat tanır, farklı bir kültüre karşı ilgilerini uyandırır, ön yargılarının silinmesini ve kültürler arası, daha zengin ilişkiler kurmalarını sağlar.

1. Londra

Bu gezi, ilkbahar ara tatillerini İngiltere’de geçirmeyi arzu eden öğrencilerimize yurt dışında harika bir deneyim yaşama fırsatı vermektedir. İngiltere’nin başkenti Londra, çağdaş kültürü ve tarihiyle ön plana çıkan büyük bir şehirdir. Sunduğu birbirinden farklı pek çok seçenek, öğrencilerin sıkılmadan, severek öğrenebilecekleri bir ortam yaratır. Bu başkent, dünya çapında tanınmış İngilizce dil eğitim merkezleri sayesinde, dünyanın en kapsamlı dil eğitimi veren şehirlerinden birisidir ve tüm bu faktörler Londra’yı öğrencilerimiz için mükemmel bir rota haline getirmektedir.

Londra eğitim gezisi Lise 1. sınıf öğrencilerimiz için tasarlanmıştır. Her yıl Nisan ayında, İngilizce öğretmenleri eşliğinde Lİse 1.sınıftan 20 öğrenci, prestijli bir dil okulu olan Oxford College’da bir hafta yoğun İngilizce kursuna katılmak üzere Londra’ya gider. Okul Oxford Street’te, Londra’nın merkezindedir ve merkezde bulunan tüm dükkanlar, tiyatrolar, müzeler, restoranlar, sinemalar ve önemli turistik noktalara yakındır. Öğrencilerimiz her sabah, onların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış İngilizce dersleri görürler Öğleden sonra ise öğrencilerimiz Londra’da çeşitli tarihi, kültürel, sanatsal mekanları ziyaret ederler. Farklı dünya mutfaklarını deneme ve alışveriş yapma; tiyatro ve müzikallere gitme şansını bulurlar.

2. ABD-Niagara

Niagara Üniversitesi ile değişim programı sayesinde Saint Benoit öğrencileri farkındalıklarını arttırma ve yeni bir kıtayı tanıyıp, keşfetme fırsatına erişirler. Bu program boyunca, öğrenciler gelişimleri ve kişisel eğitimleri açısından birçok önemli deneyim yaşarlar. Niagara’lı öğrencilerle birlikte derslere girerler, bir hafta boyunca Amerikalı bir ailenin yanında kalırlar ve farklı bir dile ve kültüre sahip bir ortamda bulunurlar.

Nisan 2014 tarihinden bu yana okulumuz ABD Niagara bölgesindeki Lewiston Porter Lisesi ile bir değişim programı gerçekleştirmektedir. Her yıl, Niagara bölgesinde Buffalo şehrine yakın küçük bir kasaba olan Lewiston’a giden Lise 2. sınıftan 20 öğrenci, kendi yaşlarındaki Amerikalı öğrencilerle birlikte kültürel bir değişim programının parçası olmaktadırlar.

Bu yolculuk bahar tatilinde olduğundan ders kaybına neden olmaz.  Amerikalı öğrenci ve öğretmenlerle sınıflarda derslere aktif katılım gösteren öğrencilerimiz İngilizce’yi yoğun olarak duyar ve konuşur. Yeni arkadaşlar edinir ve farklı bir kültürü yakından tanır. Öğrencilerimiz Amerikalı aileler tarafından misafir edildiğinden gezi son derece ekonomiktir. Türkiye’ye dönmeden önce öğrencilerimiz New York’ta üç gün geçirirler. New York’u ziyaret ettikten sonra ise, unutulmaz hatıralar ve daha iyi bir İngilizceyle, daha olgunlaşmış olarak evlerine geri dönerler.

3. New York – Saint John’s Üniversitesi – Yaz Okulu

Saint John’s University ve Saint Benoît Lisesi işbirliğinde düzenlenen Yaz Okulu’nda öğrencilerimiz İngilizce bir eğitim alırlar ve sosyal ve kültürel yaşama katılırlar.

Öğrencilerimiz farklı eğitim yöntemlerini deneyimlemek üzere Saint John’s Üniversitesi’ne gitmeyi tercih edebilirler. Saint John’s Üniversitesi’nde öğrenciler, önemli ölçüde İngilizce pratiğinin yanı sıra, günlük yaşam içinde de yer alarak, akademik bir dil eğitimi alırlar. Eğitim ve kampüste eğlenceli etkinlikler yaz okulu programında birada bulunur. Derslerden sonra New York gezileri düzenlenir. Ayrıca, yine derslerden sonra, akşamları kampüste de etkinlikler gerçekleştirilmektedir.