İkinci Matematik Haftasında Büyük Başarı !

"Matematik eğiticidir, ilginçtir, bazen zordur ama her zaman önemlidir"

"İşte matematikte başarının tarifi. Bir parça motivasyon, bir parça katılım, bir miktar bireysel çalışma. Hepsini iyice karıştırın, çalkalayın ve matematik kokteylini için !"
Lisemiz öğrencileri, matematik çalışmalarının sunulduğu sergi açılışında büyük bir gururla bu tarifi okudular.

Geçen sene olduğu gibi bu sene de kapsamlı, çeşitli ve ilginç etkinliklerin yer aldığı tam bir festivali andıran bir hafta yaşandı !
Evet, matematik de eğlenceli olabilir !

Tüm öğrencilere kendi resimlerinden hazırlanan posterler verildi !

La Galerie’de, öğrencilerin sergi açılışı yapıldı. Öğrenciler çok gururlulardı !
Hazırlık, L1, L2 ve L3 öğrencileri tarafından geometrik desenler ve görsel illüzyonlarla yapılan tablolar velilere sunuldu.

Bu gecede matematik zümre başkanı hafta boyunca yaşanan önemli anları hatırlatarak, tüm matematik öğretmenlerine katılımları ve coşkuları için teşekkür etti.

Eğlenceli ve kapsamlı bir program

Öğrenciler düşünce ve mantık oyunlarıyla, öğrenci ve öğretmenler arasındaki maçlarla her gün eğlenceli anlar yaşadılar !
Aynı zamanda tabletlerdeki matematik etkinlikleriyle “La Galerie”de eğlenceli vakit geçirme imkanı buldular. Öğrenciler kendi öğrenimlerinde her geçen gün daha da büyük bir zevkle rol alıyorlar !

Sınıflar arası bir yarışma olan “Bir Matematik Şampiyonuna Sorular” yarışması büyük alkış topladı

Hazırlık, L1 ve L2 seviyeleri arasında düzenlenen sınıflar arası yarışma “Bir Matematik Şampiyonuna Sorular” çok güzel bir ortamda başarılı bir şekilde gerçekleşti !
Sorular öğrencilerin ilgisini çekti ve geçen seneye göre daha çok düşünmeyi gerektiren sorular yer vardı.

Lise 2’lerden iki öğrenci Selin ve Bora esprili bir şekilde matematiğe olan ilgilerini anlattılar :
Sadece bir şeye ihtiyacınız var, o da farklı bir bakış açısı. İçeriye girdiğinizde, tabletleri ve öğretmenleri görüyorsunuz. Burası bir sınav salonu gibi, ancak büyük bir farkı var ! Bu salon, sınav salonlarından daha eğlenceli. Burada eğlenerek öğreniyoruz. Bizim için ve öğretmenlerimiz için matematik haftası çok eğlenceliydi. Sayıların evreninde seyahat ettik, alıştırmalar yaptık, bu bambaşka bir deneyimdi…
Konuşmanın tamamını aşağıda görebilirsiniz.

Gelecek sene Matematik Haftasında yepyeni sürprizlerle tekrar karşınızda olacağız !

Öğrencilerin Konuşması