Hazırlık Sınıfları : Tecrübe Konuşuyor !

Saint Benoît Lisesi'nde birlikte yaşıyoruz, birlikte büyüyoruz, birlikte öğreniyoruz

Yeni bir okula başlamak, yeni bir ortama uyum sağlamak, arkadaş edinmek, yeni bir dil öğrenmek çok güzel ve çok heyecanlı, ancak bir o kadar da zor bir süreçtir. Bizden önce aynı yollardan geçmiş ve bu zorlukların üstesinden gelmiş birileriyle konuşmak isteriz.

Bizleri, en iyi, aynı deneyimleri yaşayanlar anlayabilir ve destek olabilir. İşte, Saint Benoît Lisesi’ne yeni adım atmış, ilk defa Fransızca ile tanışan, Fransız kültürünü, okul kurallarını yeni öğrenen hazırlık sınıfları için bu zor süreçte onlara yine Saint Benoît Lisesi’nde daha çok tecrübeye sahip akranları destek oldu.

6 aralık Çarşamba günü Lise 1 ve lise son sınıf öğrencileri hazırlık sınıflarını ziyaret ettiler. Onlarla tecrübelerini paylaştılar, sorularını yanıtladılar. Aynı zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini anlattılar, dil öğrenmenin püf noktalarıyla ilgili ipuçları verdiler. Hem ziyaret eden öğrencilerimiz, hem de hazırlık sınıfı öğrencileri çok keyif aldılar çok güzel bir deneyim yaşadılar.

Lise son ve lise 1 öğrencilerine hazırlık sınıfı öğrencilerine Saint Benoît Lisesi’ndeki bu yolculuklarına deneyimleriyle ışık tuttukları için ve tabiki Saint Benoît’lı olmak ruhunu hazırlık sınıf öğrencilerine hissettirdikleri için çok teşekkür ediyoruz.