Hazırlık Sınıfları Madame Tussauds Müzesinde

Öğrencilerimiz Fransızca öğreniminde hızla ilerlerken onlara teorik bilgilerini pratiğe dökme alanları yaratmaya devam ediyoruz. Bu amaçla Aralık ayında onlarla Madame Tussauds müzesini gezdik.

Öğrencilerimizi, bu müze gezisinde, aralarında sanat, spor ve film dünyasının ünlüleri ve tarihi simalar da bulunan 70’in üzerinde balmumu heykel karşıladı. Biz ise bu karşılaşmaya  öğrencilerimizi hazırlamak için onlardan seçtikleri  bir ünlü hakkında Fransızca araştırma yapmalarını istedik. Bu kişinin mesleğinden, eğitim durumuna; milliyetinden, konuştuğu dillere; medeni durumundan, aile üyelerine; doğduğu ülkeden çalıştığı ve yaşadığı ülkelere; sahip olduğu evcil hayvanlardan ilgi alanlarına kadar bulabildikleri tüm bilgileri derlediler.

Ziyaret günü, seçtikleri ünlüyle buluşup bu bilgileri kamera önünde bir gazeteci gibi sundular. Ünlünün balmumu heykelinden faydalanarak onun fiziksel özelliklerini tasvir ederek, ruh hali ve karakteri hakkında çıkarımda bulundular. Böylece Eylül ayından Kasım ayına kadar hedef dilde öğrendikleri her bilgiyi pratikte kullanma fırsatı yakaladılar.

Günlük hayatta karşılaşma fırsatı bulamayacakları tüm diğer ünlülerle fotoğraf çektirmek ise bu projenin bonusu oldu!

Geziye katılan öğrencilerimizin izlenimleri:

Mine H.

”İlk defa gittiğim bu müzede bir ünlüyü fransızca konuşarak tanıtma şansına sahip oldum ve gezi boyunca arkadaşlarımla eğlenip güzel vakit geçirdim. Aynı zamanda farklı ünlüler hakkında bilgiler öğrendim.”

Berra E.

”Bence gezi çok eğlenceliydi, sevdiğimiz sanatçıların heykellerini görmek çok güzeldi. Arkadaşlarımızla birlikte müzede gezdik ve fotoğraflar çektik. Müzeye gidip gelirken istiklal caddesinden de geçmemiz çok güzeldi.”

Kadir Mert K.

”Gezi benim için gerçekten çok güzeldi, özellikle etkileşimli bir etkinlik ve kendi zevklerimize göre gezebileceğimiz bir gezi olduğu için çok zevk verdi. Müze gerçekten doluydu ve güzel zaman geçirebileceğimiz bana göre doğru bir yerdi.”

Elif Y.

”Geziden çok keyif aldım. Tanıdığım ünlülerin neredeyse gerçek gibi olan heykellerini görmek ve yakından incelemek çok eğlenceliydi.”