Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme Toplantısı

Sevgili veliler, çocuklarınızın okula başlamasından sonra şimdi sıra sizde! Saint Benoît Lisesi’ne hoş geldiniz!

Hazırlık sınıfı öğrencileri 3 Eylül 2019 tarihinde okula başlamışlardı. Üç hafta çok çabuk geçti. Bu kez sıra velilerinde. Onlar da çocukları gibi coşkulu ve heyecanlı bir şekilde okula başlamak için Silüet Salonunda bir araya geldiler!
Hazırlık sınıfı öğrencileri velileri için düzenlenen Bilgilendirme toplantısı 24 Eylül 2019 günü çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

Hazırlık sınıfı öğrencileri ailelerini kendileri karşılıyorlar!

Yüzlerinde çok büyük bir gülümseme, sorumlu ve nazik… Hazırlık sınıfı öğrencileri ailelerini okulun girişinden kendileri karşılayıp, onları toplantının yapılacağı salona yönlendiriyorlar. Bu kadar kısa bir sürede Liselerini çoktan benimseyen çocuklarını gören veliler şaşırıyorlar ve gurur duyuyorlar.

Mutluluk ve heyecan dolu görüntüler

Toplantının başında, gururlu, heyecanlı, güleryüzlü ve çoşkulu veliler çocuklarının büyük ekranda akıp giden görüntülerine hayran kaldılar. Bu görüntüler birçok olayı anlatıyordu: okulun ilk günü, Kaynaştırma günleri ve Belgrad Ormanı etkinlikleri. Bu şekilde karşılanan veliler, çocuklarının, öğretmenleri, arkadaşları ve yeni mekanları keşfetmesini, yeni okullarıyla bütünleşmelerini kolaylaştıran bu organizasyonda yer aldıklarını görmekten dolayı mutluydular.

İlkelerimiz: Bütünsel Eğitim ve Başarı Üçgeni, dört yüzyıldan fazla bir tarihi geçmişe sahip bir kurumun değerleri

Bize, eğitim kadromuza güveniyorsunuz. Bize emanet ettiğiniz çocuk önümüzdeki beş yıl süresince, ailesine, sosyal çevresine ve ülkesine layık bir vatandaş olmak için büyüyecek, gelişecek ve kendini soyutlayacak. Saint Benoît Lisesi’nde eğitim öğrenciye yalnız birşeyler öğretmek olmayıp, ileride dengeli, kendini geliştirmiş, sorumlu ve mutlu bir birey olması için kendisinde beş boyutun, bilişsel, dilsel, sosyal ve ahlaki, duygusal ve bedensel boyutun geliştirilmesidir. Saint Benoît Lisesi’ne özgü olan Bütünsel Eğitim ilkemiz, temeli, çocuğun bir yetişkin olması için gerekli olan bu beş boyuta dayanan bir Bütün’ün önemini ön plana çıkarır.

Saint Benoît Lisesi Müdürü Sayın Pierre Gentric Hazırlık sınıfı öğrencilerinin velilerini işte bu temel eğitim ilkeleriyle Silüet Salonunda karşıladı.

Yeni öğrencilerimizin ailelerini bu sözlerle karşılayan Sayın Pierre Gentric, Lise ve veliler arasındaki işbirliğinin önemini vurguladı. Ayrıca Sayın Pierre Gentric, ailenin desteği ve okula duyduğu güvenin, birbirinden ayrılamaz iki kavram olan eğitim ve öğretimde kendisi için ne derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Velilerle birlikte oluşturulacak olan bir köşesinde ailenin, diğer köşesinde ise Lisenin yer aldığı sağlam bir tabana sahip olan « Başarı Üçgeni »nin amacının ortak bir çaba yoluyla öğrenciyi tepe noktasına taşımak olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Okul Türk Müdür Başyardımcısı Sayın Serhat Yalamanoğlu ise velilere, Lise’nin eğitimde 18.yüzyıla kadar dayanan köklerinden ve kurumumuzu çok değerli bir eğitim geçmişi örneği haline getiren değerlerden söz etti. Sayın Yalamanoğlu sözlerine velilerimize hoşgeldiniz dilekleriyle son verirken, bu beş yıllık eğitim süreci boyunca öğrencilerimize parlak başarılar temenni etti.

Hazırlık Sınıfları Müdür Yardımcısı Sayın Murat Balkış ise velilerimizi eğitim yılı takvimi ve idari işleyiş hakkında bilgilendirdi.

Pedagojik içerikler hakkında akademik bilgiler

Farklı zümrelerin başkanları velilere ekiplerini oluşturan öğretmenleri tanıtıp, hazırlık öğrencilerinin programlarında yer alan derslerin içerik ve amaçlarını anlattılar. Zümre başkanları velilere sınıfta kullanılan didaktik ve dijital eğitim yöntemlerinden, kültürel ve dilsel proje ve gezilerinden de bahsettiler.

Kokteyl ve birebir görüşmeler

Ciddi olduğu kadar oldukça rahat bir havada geçen toplantının sonunda velilerimize Lisenin bahçesinde samimi bir hoşgeldiniz kokteyli verildi.

Bu kokteyl sırasında velilerimiz hazırlık sınıfı öğretmen kadrosuyla birebir görüşme fırsatı buldular.

Gelecek 5 yıl içerisinde çocuklarının eğitimini
bize emanet eden velilerimize
teşekkürlerimizi sunarız.

Tüm hazırlık öğrencilerimize
güzel bir eğitim yılı ve başarılar dileriz!