Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine Yönelik BYOD Dijital Anlayışı

Dijital anlayışta yaşanan dönüşüm...

Geçtiğimiz yılın Eylül ayından itibaren Saint Benoît Lisesi dijital alanda ek bir gelişme kaydederek BYOD’a geçti.
Bu yeni sistem öğretmenin de öğrencinin de lehine oluyor çünkü öğrenci bildiği, sevdiği ve alışkın olduğu dijital cihazını seçip kullanıyor.

BYOD NEDİR ?

Kullanıcısına her yerde ve her zaman kendi şahsi dijital cihazıyla çalışma olanağı sunan BYOD, « Bring Your Own Device » (Kendi cihazını getir) sistemi 2005 yılında şirketlerde, kısa bir süreden beri de eğitim kurumlarında, sınıflarda kullanılmaya başlandı.

VELİLER İÇİN REHBER

• HARDWARE – donanım

Çocuğunuzun tablet bilgisayar seçiminde size yardımcı olacak BYOD fişini indirmek için TIKLAYINIZ.

• SOFTWARE – yazılım

– Mac OS: Gerekli yazılımları indirmek ve yüklemeye başlamak için TIKLAYINIZ.

– Windows: Gerekli yazılımları indirmek ve yüklemeye başlamak için TIKLAYINIZ.

TAKVİM

4 – 7 Eylül arası : ​
BYOD fişi yardımıyla çocuğunuz için dijital araçlardan birinin seçilmesi.
Yazılımların kurulmaya başlanması (Windows ya da Mac OS).

10 Eylül’den itibaren :
Ağ kurulumu ve wifi kurulumu için cihazların bilgi işlem birimine teslim edilmesi.

10 – 21 Eylül haftası :
Bilgi işlem birimi tarafından kontrollerin yapılması ve gerekli yazılımların kurulması.

24 – 28 Eylül haftası :
Sınıflarda tablet dağıtımı ve hazırlık sınıfı bilgisayar dersi sırasında dijital vatandaşlık kurallarının sunulması.
Dijital liderler yardımıyla yazılım kurulumlarının sonlandırılması.

DİJİTAL VATANDAŞLIK KURALLARI

Öğrencilerimizin sorumluluk sahibi olmaları için Dijital vatandaşlık kurallarına uymaları esastır. Bu, başarıya ulaşmış teknolojik bütünleşmenin temel öğesidir.

Öğrenciler cihazlarının doğru bir şekilde kullanımından sorumludurlar ve eğlence ile öğrenimleri için gerekli olan ve okul başarısını arttıran etkinlikleri birbirinden ayırmalıdırlar.

Bu kurallara göre, cihazın okul içerisinde kullanılması belirlenmiş maddelere bağlıdır ve cihazın bu kurallara uygun şekilde kullanılmamasının sonuçları da açık ve net olarak belirtilmiştir.

Bilgisayar donanım özelliklerini görmek için buraya tıklayınız : BYOD