Hazırlık Öğrencileri Mezunlarımızla Buluşuyor!

Saint Benoit Lisesi’nde Birlikte Büyüyor, Birlikte Öğreniyoruz!

Hazırlık öğrencilerimiz, yeni bir okulda, yeni bir dil öğreniyorlar.
Önlerinde, izleyecekleri 5 yıllık bir yol var. Bu zaman içerisinde, Saint Benoît Lisesi öğrencisi olmanın zevkini yaşayacaklar.
Saint Benoît Lisesindeki hayatı daha iyi anlamak için, daha önce bu yoldan geçmiş olan mezunlarımızla sohbet etmekten daha iyi bir yöntem olamaz. Kendilerinden yaşca genç arkadaşlarına rehberlik eden mezunlarımıza kulak verelim!

Peki, Saint Benoît Lisesi Öğrencisi ve Mezunu Olmak Ne İfade Ediyor?

• Öğrencilerimize ne gibi avantajlar sağlayacak, hangi kapıları açacak?
  • Mezun olduktan sonra seçenekler neler?
  • Öğrendikleri Fransızcayı nerelerde kullanacaklar?
  • Gelecek planları için lise hayatında neler yapabilirler?
  • Yurtdışında/Yurtiçinde okumanın avantajları, zorlukları neler?
  • Şu an öğrendikleri dersler onlara ileride nerede, nasıl fayda sağlayacak?

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, bütün bu soruların cevaplarını kendileriyle aynı yollardan geçmiş, daha sonra kendi kariyerlerini çizmiş mezunlarımızla bir araya gelerek bulabilecek. Bu buluşma, aynı zamanda, onların bir hedef belirlemesini ve bu hedefi gerçekleştirmek için ilk adımı atmalarını da sağlayacak.

Üniversiteye Doğru Projesi

Rehberlik Servisimizin yürüttüğü “Üniversiteye Doğru Projesi” kapsamında, hazırlık öğrencilerimizin kariyer planlarına ışık tutmak ve onların, geleceklerine dair düşünmelerini sağlamak amacıyla, bir dizi mezun söyleşileri planladık.

Bu söyleşilerinin ilkini 10 Mart Çarşamba günü rehberlik dersinde gerçekleştirdik.

Konuklarımız, şu an Fransa’da Université Paris-Saclay’de, hukuk masteri yapan Cevat Can ile, Université de Lyon, psikoloji mezunu Deniz’di.

Çok keyifli geçen bu söyleşide, mezun öğrencilerimiz kendi kariyer planlarından, lise hayatında attıkları adımlardan bahsettiler; bir Saint Benoît mezunu olarak Fransa’da okumak ve yaşamakla  ilgili, öğrencilerimizin sorularını cevapladılar.

Farklı mesleklere sahip mezunlarımızla  söyleşilerimiz  devam edecek…