Hazır olun ! Eskrimcilerimiz Sezonu Açtı !

Türkiye Açık Turnuvası

Eskrim, bir dövüş sporu olarak; epe, flöre ve kılıç gibi savunma araçlarının ucuyla veya keskin tarafıyla rakibe dokunma sanatıdır. Eskrim ile okulumuzda tanışıp, kendilerini geliştiren öğrencilerimiz okul maçlarının yanısıra Türkiye Eskrim Fedarasyonu lisansları ile Federasyon etkinliklerine de katılıyorlar! Sezonun ilk karşılaşmalarından Türkiye Açık Turnuvası, 7-9 Eylül 2018 tarihlerinde Konya'da yapıldı.

28 yıllık köklü bir gelenek: Saint Benoît Lisesi Eskrim Kulübü !

Saint Benoît Lisesi Eskrim Kulübü 1991 yılında Murat Önyay’ın sorumluluğunda kuruldu.
Eskrimci öğrencilerimiz haftada 4 kez toplamda 15 saat antreman yapıyorlar. Bugüne kadar farklı şampiyonalarda pek çok defa kupayı almaya hak kazandılar.
Tüm sene boyunca süren “Eskrim Maratonu” dışında, eskrimcilerimiz düzenli olarak kulüpler arası ve liseler arası müsabakalara da katılıyorlar. Elde ettikleri başarılarla, milli takımlarda da yer alıyorlar. Ayrıca mezunlarımız da gerek yurt dışında gerek Türkiye’de de yarışmalara katılmaya devam ediyorlar.

Eskrim Kulübümüzün Amaçları :

• Eskrim eğitimi ile öğrencilerimize belirli bir disiplin kazandırmak.
  • Analitik  ve eleştirel düşünmeyi, dengeyi, hızı, esnekliği, gücü geliştirmek.
  • Karşılaşmalara katılabilmeleri ve dereceye girebilmeleri için, öğrencilere eskrim tekniklerini öğretmek.

Eskrim sporu, öğrencilere pek çok fayda sağlıyor. Bu spor, aynı anda refleks, öngörü ve hızlı karar alma becerisini gerektiriyor.

Konya Açık Turnuvası

Bu sene, sezonun ilk karşılaşmalarının yapıldığı Türkiye Açık Turnuvası 7-9 Eylül 2018 tarihlerinde Konya’da düzenlendi. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda gerçekleşe turnuvaya, Türkiye’nin farklı illerinden bin 400’e yakın sporcu katıldı.

Eskrim takım kaptanımız Aşkın, iddialı olduğu turnuvada geçirdiği sakatlık nedeni ile yarışamadı, buna rağmen, öğretmenine asistanlık yaparak ve arkadaşlarına yardımcı olarak Saint Benoît Lisesi’nin “Fair play” ruhunu yansıtmış oldu. Turnuva takımda yer alan tüm öğrencilerimiz için önemli bir deneyim oldu.

Başarılarınızın devamını dileriz !