Hastane Ortamında Staj – Lisemiz ile Bir Hastane Arasında İmzalanan Anlaşma

Lise 3 öğrencilerimiz için olağanüstü bir fırsat

Avusturya Hastanesi ve Saint Benoît Lisesi arasındaki bu iş birliği okulumuz için bir ilk oldu. Öğrencilerimizi yönlendirmeye özen gösteren bir okul olarak, bu yaz itibariyle Lise 3 öğrencilerimize hastane ortamında staj yapma imkanı sunuyoruz.
Aynı şekilde 2014-2015 öğretim yılından itibaren kendi seçtikleri alanlarda şirketlerle anlaşmalı olarak bir staj yapabilecekler. Çünkü biz, iyi yönlendirilmiş bir öğrencinin yaptığı çalışmalardan da keyif alacağına ve çalışmalarında daha başarılı olacağına inanıyoruz. Gelecekteki profesyonel hayatlarını şimdiden düşünüyoruz !

« Bir hastaneye gidildiğinde, hastalarla, hemşirelerle ve hasta bakıcılarla, doktorlarla, servis personeli ve idari personel ile karşılaşılır. Peki ya başka ? ? »
Sessizlik… Herkes birbirine bakıyor : Çekinerek, yukarıda belirtilen kişilerden bazıları tekrarlanıyor. İçlerinden birisi soruyu soran doktora : « Aletler ? » diye mırıldanıyor.
Evet ! Küçük veya büyük, ağır veya hafif, taşınması kolay veya zor aletler, cihazlar : Doğru cevap ! Bir hastane aynı zamanda, en sadesinden en karmaşığına kadar hepsinin yer aldığı büyük bir cihaz alanıdır.
Cihazlar, Saint Benoît Lisesi ile Avusturya Hastanesi arasında başlatılan iş birliği kapsamında, 14 Mayıs Çarşamba günü Avusturya Saint-Georges Hastanesini ziyaret eden 9 Lise 3 öğrencisinin dikkatinden kaçmadı, tıp kariyeri yapmak isteyen öğrencilerin birkaç ayı daha var.

Öğrencilere hastaneyi gezdiren, Genel Cerrah Op. Dr. Erdal KALELİ, doktor ve hastane personelinin de birer teknisyen olduğunu söyledi. Çok eğitici bir şekilde, öğrencilerin bilgilerinden yola çıkarak makinelerin isimlerini, kullanımlarını, kullanım risklerini ve nasıl korunmaları gerektiğini, birkaç örnek göstererek keşfetmelerini sağladı. İnceleme laboratuvarı öğrencilerin özel ilgisini çekti ve laboratuvar sorumlusu, mikrobiyolojiyle özel olarak ilgilenen gençlerin sorularını net bir şekilde yanıtladı.

Öğrencilerin birçoğu endoskopi odasını görmek istiyordu : İşte oradayız ! Ve birçok endoskopi cihazı olduğunu sadece tek bir tip cihaz olmadığını, hepsinin özel bir amacının olduğunu keşfediyoruz ! İncecik kavrama pensi ve küçük kamerasıyla yılan gibi hareket eden bu muhteşem teknolojiye hayran kalıyoruz !

Yeni açılmış olan ve ilk hastalarını bekleyen bir üniteyi gezerek ziyaretimiz sona eriyor : Çalışma odası ve yeni doğan yoğun bakım odasının yer aldığı doğum ünitesi.

Daha sonra öğrencilerimiz için önemli bir ana sıra geliyor : Hastane Yöneticisi Sn. Agah DURUKAL, öğrencilerin her biriyle, tıp eğitimine karşı olan ilgileri, hastane ziyaretinden akıllarında kalacak olanlar ve bir haftalık bir staj yapmaya hazır olup olmadıkları konusunda kısa bir görüşme yapıyor.

Çünkü tahmin ettiğiniz üzere, 9 öğrencinin yaptığı bu ziyaret sıradan bir hastane ziyareti değildi : Avusturya Saint-Georges Hastanesi ve Saint Benoît Lisesi arasındaki anlaşma sayesinde gerçekleşen bu staj için, bu yaz staj yapacakları yeri keşfetmeye geldiler.

Avusturya Saint-Georges Hastanesi ile olan iş birliğimizle ilgili daha detaylı bilgi almak için BURAYA tıklayın :
Saint Benoît Lisesi ve Avusturya Hastanesi arasındaki iş birliği