Günlük Hayatta Frankofoni : Saint Benoît’da “Küçük Paris”… Hazırlık Öğrencilerimiz Sahnede !

Okul bahçemizde bir Paris semti : Fransızcayı eğlenerek öğrenmek !

Saint Benoît Lisesi’nde Paris’in bir semtini yaşamak ! Peki, bu nasıl mümkün oluyor ? Lise'nin bahçesinde kurulan 11 butik dekorunda, Paris'te yemek siparişi vermek, stüdyo daire kiralamak, alışveriş yapmak, yol sormak gibi sıradan, günlük iletişim biçimleri canlandırılıyor !

Hazırlık sınıfında Fransızca derslerinin öncelikli amaçlarından biri, öğrencilerin gündelik yaşamdaki ve okuldaki iletişim becerilerini en iyi hale getirmek. Bu, aynı zamanda öğrencilerimizin gelecekteki eğitim hayatlarında başarılı olmaları için de vazgeçilmez bir ön koşul. Tüm bunlar çok basit gibi görünmekle birlikte karşılıklı iletişim, üç büyük beceri gerektirir :

• Dil becerisi : Dilbilgisi yapılarını ve iletişim için gerekli sözcükleri bilmek.
  • Toplumsal dilbilim becerisi : Konuşmayı, hitap edilen kişiye göre uyarlamak.
  • Kültürel beceri : Karşılıklı anlaşmada gerekli olan görgü kurallarını bilmek.

Beş yıldır, her sene, Lisemiz « Gerçek boyutlarında bir Fransız semti » modeli oluşturuyor.
Bahçede yaklaşık 800 m² ’lik bir alana yayılan mağazalarıyla (çiçekçi, fırın, bakkal, banka…) bir Paris sokağı yer alıyor.  Fransızca öğretmenlerimizin hedefi, öğrencilerin canlandırdıkları rollerle ve derste edindikleri iletişim becerileriyle kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak.
”Saint Benoît’da Küçük Paris”in dekorunu çok beğenen öğrenciler bu mahallede Fransızca konuşuyorlar ! Fransızcayı kullandıkları, ortamı yaşadıkları ve sohbet ettikleri büyük bir simülasyon.

« Günlük Yaşamda Frankofoni » projesi hazırlık sınıfında konuşma dersi kapsamında başlatılıyor; Mart ayında Frankofoni Festivali sırasında oluşturulan Fransa atmosferinde, günlük hayattan skeçler oynanarak projenin doruk noktasına ulaşılıyor. Öğrenciler dekorları, metinleri oluşturup, sınıfta yazdıkları skeçlerde rol alıyorlar, bir başka deyişle projenin tam merkezinde yer alıyor ve bunu da çok severek yapıyorlar !

Derslerde geliştirilen tüm bu beceriler, Fransızca öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen yazı atölyeleri ve skeçlerle güncelleniyor ve geliştiriliyor.

Değerli Veliler, sizleri iki kez, “Gösteri” ve “Küçük Paris Oscarları Ödül Töreni” için ağırlamaktan mutluluk duyarız…

Gösteri : Çocuğunuzun gösterisini 14 Mart Çarşamba veya 15 Mart Perşembe günü saat 18:30’da izlemeye davetlisiniz.

Oscarlar : 16 Mart Cuma günü saat 12:25’te efsanevi “Küçük Paris Oscarları Ödül Töreni”ne  katılımlarınızı bekliyoruz.