“Günde 1 Doz Okuma” için Medyatekte Buluştuk!

Türkçe ve Fransızca Zümrelerin iş birliğiyle yapılan medyatek etkinliği

Günlük hayatımızda okumanın ne kadar önemli bir rol oynadığını biliyoruz.
Kitaplar, büyükler için de küçükler için de ilham verir, dünyaya karşı yeni bir bakış açısı ve daha derin bir kültür kazandırır.
Okuma alışkanlığı, tüm yaratıcılığının kapılarını açar, dünyayı daha iyi anlamamızı ve ona daha hakim olmamızı sağlar.
Kitap okumak, bizi büyülü bir dünyaya yolculuğa çıkartır...

“Günde 1 Doz Okuma” Projesi

Saint Benoît Lisesi’nin Kütüphane Haftası ve Frankofoni Festivali kapsamında, medyateğimiz, Türkçe ve Fransızca zümrelerin iş birliğiyle “Günde 1 doz okuma” adlı etkinliği geliştirdi.
Bu etkinlikte, öğrenciler medyatekte istedikleri Fransızca veya Türkçe kitabı seçip ödünç aldılar.
Öğrenciler, seçtikleri kitabın bir kaç sayfasını hafta süresince her gün, 20 dakika boyunca, öğretmenlerinin eşliğinde okudular.

Projenin Hedefi

• Öğrencinin kelime hazinesini geliştirmek.
  • Öğrencinin kitap okumasını teşvik etmek ve yeni bir dünyayı keşfetmesi için yavaş yavaş desteklemek.
  • Ortak bir etkinlik çerçevesinde aynı seviyedeki öğrencileri buluşturmak.
  • 4. dersin son 20 dakikasında dikkatli ve rahatlatıcı bir ortam sağlamak.