Grand Théâtre Tiyatro Topluluğu ile Masal ve Atölye Çalışmaları

14 - 22 Mart 2017 tarihleri arasında Lise 1, L2, L3 öğrencilerine yönelik tiyatro çalışmaları

2017 yılı Frankofoni Festivali kapsamında, Saint Benoît Lisesi kendi tiyatro sahnesinde, Compagnie Grand Théâtre tiyatro topluluğunu ağırlamaktan mutluluk duyacak.
Sahneleme çalışmaları kapsamında, Lise 1, Lise 2 ve Lise 3 öğrencileri öğrencileri “Güzel ve Çirkin” masalı ile sanatsal ve pedagojik bir proje hazırlayıp sunacaklar.

▪ Compagnie Grand Théâtre nedir ?

Compagnie Grand Théâtre 2007’den bu yana, Paris ile Merkez Bölgesi arasında, Seine-Saint-Denis Montreuil’de yer alır. Kuruluş yılı olan 2006’dan beri gösterilerini tiyatrolarda, festivallerde ve okullarda sunmak üzere yurt dışı ve yurt içi sahneleri gezmektedir.

▪ Saint Benoît Lisesi öğrencileri ile masal ve atölye çalışmaları

Yaratıcı yazarlık atölyesi ile başlayan çalışma, öğrencileri olağanüstü masalların edebi özellikleri üzerine düşünmeye yönlendiriyor, bu proje canlandırma çalışmaları ile devam ediyor. Söz, ses, telaffuz, tonlama ve sahneleme, sanatsal ve pedagojik çalışmanın merkezinde yer alıyor.

▪ Atölyelerin amaçları

Compagnie Grand Théâtre tiyatro topluluğunun sahne yönetmeni ve oyuncuları tarafından yapılan sahneleme çalışmaları, öğretmenlerin belirlediği hedeflere uyum sağlıyor :

- Edebi bir tür üzerinde çalışmak : Olağanüstü masallar ve özellikleri (anlatım şeması, basit sahneleme şeması, ifadede vurgulamalar…)
- Gruplar halinde yaratıcı anlatım çalışması yapmak
- Yazılan hikayeleri seslendirmek ve canlandırmak
- Profesyonel tiyatrocuların katılımı sayesinde öğrenci çalışmalarını değerlendirmek

▪ Bir varmış bir yokmuş… Lise 1, Lise 2 ve Lise 3 öğrencileri yazdıkları masalı sahnede oynuyorlar !

22 Mart 2017 saat 18.30’da, Öğrenciler velilerine ve diğer izleyicilere kendi yaptıkları çalışmayı sunmaktan büyük mutluluk duyacaklar. Her öğrenci, “Güzel ve Çirkin” masalı üzerine kendi uyarlamasını sunacak.

Sayın Velilerimiz, çocuklarınızı, geleceğin oyuncularını alkışlamak üzere, katılımlarınızı bekliyoruz !