Geleceği Doğru Planlamak için Doğru Ders Seçimi!

Google Meet: Ders Seçiminin Üniversiteye Giriş Sınavına Olan Etkisi - Özge Alyu

Geleceğe güvenle bakabilmek, hedeflerinden emin olmayı gerektirir.
Mutluluğa uzanan yol, ancak geleceği iyi planlayarak ve kişisel potansiyelimizin, yeteneklerimizin bilincinde olarak inşa edilir.
Saint Benoît Lisesi, ''Üniversiteye Doğru'' projesi kapsamında birçok etkinlikle öğrencilere ve velilere destek oluyor.

Öğrencilerimizin gelecekte başarılı bireyler olarak topluma ve ülkeye katkı sunmaları onların ancak doğru seçimler yapmaları, öğrenim hayatlarını bilinçli sürdürmeleri ve mesleki tercihlerini yaparken potansiyellerine uygun alanlara yönelmeleri ile mümkün olabilir.

Ders Seçimi hakkında bilgilenmek çok önemli. Bu konu,  üniversite sınavı ile doğrudan ilişkili. Bu sebepten, öğrencinin, öncelikle,  kendi yeteneklerine ve ilgi duyduğu konulara uygun bir meslek seçmesi gerekiyor. Ders seçimi bu noktada devreye giriyor: Burada önemli olan öğrencinin okuyacağı bölüm için ihtiyaç duyduğu puan türünü alabilmesi için gereken dersleri seçmesidir.

Mesleki tatmin için doğru seçim kadar öğrencilerimize bu konuda destek olan velilerin de bilgi sahibi olmaları çok önemli bir husus.  Bu nedenle, öğrencilerimizle yapacağımız toplantıdan bir hafta sonra, velilerimizle de bir toplantı gerçekleştireceğiz.

15 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan toplantının içeriği aşağıda yer almaktadır:

12.00-12.40 : “Ders seçiminin üniversite sınavına etkisi”
Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge ALYU

12.40-13.00 : Soru ve cevaplar.