Kontenjanımız dolmuştur. Okulumuza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Fransa’da Mühendislik Eğitimi Veren Bir Üniversitede veya Bir Okulda Öğrenim Görmek

Talep Doğrultusunda, Öğrencilerimize Uzmanlarımız Destek Veriyor

Saint Benoît Lisesinde, ilk kez okulumuz tarafından oluşturulan “Üniversiteye Doğru’’ projemiz kapsamında, Medyatek bünyesinde Fransa’da yüksek öğrenime yönelik bir destek birimi mevcuttur.
Bu birimde, size yardımcı olmak ve destek vermek için bulunan iki uzmanımız sizleri bekliyor!
Fransa’da eğitim görmeyi arzu eden siz öğrencilerimizin sayısı giderek artıyor.
İşte, sorduğunuzdan emin olduğumuz bazı soruların cevapları!

Fransa’daki Üniversiteler Hakkında Bilgi Alabilmek için Kime Başvurabilirim?

•  “Bilim, Teknoloji, Sağlık” ve “Hukuk, Ekonomi, İşletme”alanları için Ségolène Liger‘ye (Medyatek’in giriş katı)
  • “İnsan ve toplum bilimleri” ve “Sanat, Edebiyat, Dil’’ bölümleri için Hélène Corbière’e (Medyatek’in birinci katı)

başvurabilirsiniz.

Bilgi Edinmek için Nasıl Randevu Alabilirim?

Randevu almak için, Medyatek bölümümüze uğrayabilir veya adınızı ve eğitim almak istediğiniz alanı belirterek bir mail atabilirsiniz.

Medyatek’imizin ‘Yönlendirme’ bölümünde, basılı birçok bilgi kaynağına, yüksek öğreniminiz konusunda seçim yapmanıza yardımcı olacak “L’étudiant et des livres Parcours” adlı dergiye ve birçok broşüre ulaşabilirsiniz.

Fransa’da Bir Üniversiteye Nasıl ve Ne Zaman Kayıt Yaptırabilirim?

• Fransa’da öğrenim görebilmek için Campus France prosedürü zorunludur.
  • Kayıt yaptırmak isteyen 12.Sınıf öğrencilerimiz, kasım ayının sonundan itibaren Tamar Hanım ile beraber dosyalarını oluşturabilirler. Dosya, ocak ayına kadar tamamlanmalıdır.
  • Üniversiteler mayıs ayından itibaren cevap vermeye başlarlar.

Campus France Dosyam için Hangi Evraklar Gereklidir?

• Kişisel bilgileriniz dışında (isim, adres, eğitim geçmişi…), sizden CV’niz ve ayrıca bir referans mektubu talep edilecektir. Bu konuda, Fransızca öğretmeniniz sizi yönlendirecek.
  • Dil yeterlilik diploması da istenmektedir: Üniversiteler genellikle DELF’in B2 seviyesine ilişkin diploma talep ederler. Fakat, aday sayısının giderek çoğalması sonucu, C1 seviyesine yönelik talepler de artmaktadır.
  •  Campus France Dosyasına herhangi bir sertifika ya da tavsiye mektubu eklenemez.

Fransa’da Bir Süre Kaldıktan Sonra, Üniversite Eğitimine Türkiye’de Devam Etmek için Bir Denklik Gerekli Midir?

• Fransa’da bir üniversitede lisans bitiren Türk öğrenciler YÖK Denkliği’ni elde ederler ve Türkiye’de yüksek öğrenimlerine devam edebilirler.
  • Fransa’da sadece bir yıl öğrenim gören öğrencilerin ise yeniden Türkiye’deki üniversite giriş sınavlarına katılması gerekir.

Campus France ile ilgili daha fazla bilgi için BURAYA tıklayınız.