2017-2018 Procédure de préinscriptions

Sayın Veli,

Belli bir önkayıt-kayıt döneminde duyurulan taban puan ve üzerinde puana sahip olan öğrencilerin önkayıt işlemleri online olarak veya okul sekreterliğinde yapılır.

Link önkayıt döneminde okulun internet sitesinde aktif olur.

Öğrenciye ait bilgiler sadece puan kontrolü için kullanılacak, başka kurum veya kişilerle paylaşılmayacaktır.

Önkayıt sırasında
Öğrencinin

• Nüfus bilgilerinin
  • Sınav puanları (1. ve 2. Dönem Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ortak sınav notları) ve mezuniyet bilgilerinin (8., 7., 6. sınıf yıl sonu başarı puanları ile mezun olduğu ortaokul, 8.sınıfta okuduğu şube ve okul numarası)

Velinin

• TC Kimlik No, Adı Soyadı, e-posta adresi ve telefon numarasının sisteme girilmesi gereklidir.

Beyan edilen bilgiler e-okul veli bilgilendirme sisteminden kontrol edilir, bilgiler doğru, puan taban puana eşit ve üzerinde ise önkayıt onaylanır ve öğrenci önkayıt listesine alınır; veli sms ile bilgilendirilir.
Önkayıt işleminin farklı dönemlerde yinelenmesi söz konusu olursa, onay işlemi anında gerçekleşecektir.

Her önkayıt döneminin sonunda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin isimleri ve varsa yedek liste internet sitesinde yayınlanır.

Önkayıt ücretsizdir.

• 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Hazırlık sınıfı kontenjanı 170 öğrencidir.
  • Kız ve erkek öğrenciler için tek puan açıklanır.

Her önkayıt sadece yapıldığı dönem için geçerlidir. Gerektiğinde önkayıt veli tarafından yenilenmelidir.

Kayıt takvimi MEB 2017 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu ilan edildiğinde açıklanacaktır.

Başarılı bir öğretim yılı dileriz !