TABAN PUAN : 463.0000

Ender Saraç ile “Sağlıksız Beslenmenin Zararları” Konferansı

Ender Saraç "Ne yemeliyiz?" sorusuna yanıt veriyor...

Bir uzmanın “ye” dediğini diğeri zararlı olarak nitelendirirken biz neyi yiyeceğiz? Sağlığımız için neyi yapıp, neyi yapmamalıyız? Bu sorularımızın cevaplarına ulaşmak için bir uzmana, Ender Saraç'a danıştık.

13 Aralık 2018 tarihinde Rehberlik saatinde 9. sınıf öğrencilerimize bilgilerini aktarmak üzere Sayın Dr. Ender Saraç’ı ağırladık.

Öğrencilerin hazırladığı sürpriz videoyla başlayan konferansta, sağlıklı yaşamanın ne olduğu, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için neleri bir yaşam şekli olarak benimsememiz gerektiğini öğrencilerimizle paylaşan Ender Saraç, aynı zamanda öğrencilere başarılarını artırmak için beslenme önerilerinde bulundu.

Öğrencilerimizin merak ettiği birçok soruyu yanıtlayan ve özellikle 21. yüzyılda önemli olan birçok konuyu aydınlatan  Sayın Dr. Ender Saraç’a teşekkür ediyoruz.

Öğrenci Yorumları

Bence en iyi konferanslardan biriydi. Yaptığı espriler, konuşma tarzı, beden diliyle bize kendini dinlemeyi ve ilgimizi çekmeyi başardı. Beslenmenin, sporun, uykunun, genç kalmanın, konsantre olmak için kullanılması gereken bazı ürünlerin önemi üzerinde durdu. Nelerden uzak kalmamız gerektiğini bize vurguladı. Oldukça verimli bir konuşmaydı. Böyle önemli kişilerin okulumuza gelmesi bizim için büyük bir şans. Sorulara verdiği cevaplar ve bize karşı tutumu çok sıcakkanlıydı.” Naz

Doğru örnekler ile desteklenmiş, ulaşacaği kitleye göre hazırlanmış, sıkıcı olmayan, sade ve akıcı bir sunumdu.” Alkın

Faydalı bir konferanstı. Sağlıklı beslenmenin püf noktalarını öğrendik. Bilgilendiriciydi. Yaptığı espriler ve beden diliyle ilgimizin dağılmasını engelledi. Hayat tarzının genç kalmaya etkisini bizzat kendisinde gördük.” Yağmur Y.

Beslenme hakkında yararlı bir konferans olduğunu düşünüyorum. Günümüz gençlerinin büyük problemlerinden biri olan doğru beslenme hakkında yararlı bilgiler edindim ve dinlemekten de zevk aldım. Bize bu imkanı sağlayan Saint Benoît Lisesi’ ne teşekkür ederim.Yağmur S.