Efes – Afrodisias – Hierapolis Antik Kentlerine Yolculuk…

Öğrencilerimiz kültür miraslarına sahip çıkıyor !

Her yıl « Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kulübü » olarak; Unesco Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Türkiye’deki eserlerden herhangi birini yerinde ineceleyerek; bu eserleri koruyan ve gelecek nesillerle aktarma bilinciyle hareket eden bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Bu yıl da amacımız; Unesco Dünya Kültür Miras listesinde yer alan Hierapolis (Pamukkale) antik kentiyle, Efes ve Afrodisias antik kentlerini ziyaret ederek, tarihi coğrafi ve kültürel açıdan incelemek, öğrencilerimizin sahip olduğumuz tarihi coğrafi ve kültürel değerlerin farkındalığını yaşayarak bu değerlere sahip çıkmalarını ve gelecek nesillere aktarmalarını sağlamak.

Tur programı : 13-15 Nisan

1.Gün 13 Nisan Cuma :

Akşam saat 23.00 da okul önünden, 23:30’da Kadıköy Evlendirme dairesinin önünden hareket edilecektir.

2.Gün 14 Nisan Cumartesi :

Sabah saatlerinde Şirince’ye varılacaktır. Mimarisi ve ev yapımı ürünleri ile ünlenen şirince köyü gezisi sonrası profesyonel rehber eşliğinde dünyanın dört bir tarafından ziyaretçisi olan Meryem Ana Evi gezisi ve Ege’nin en güzel antik şehirlerinden olan Efes antik kenti gezisi yapılacak, bu yerlerin tarihi,coğrafi ve kültürel yapıları incelenecektir.

Öğle saatlerinde Aydın Afrodisias Antik kenti ve müze incelemesi gezisinden sonra sonrası Pamukkale Hierapolis’e hareket edilecektir.

3.Gün 15 Nisan Pazar :

Pamukkale Travertenlerinin coğrafi oluşumu incelenecek, Hierapolis antik kentinin tarihi açıdan önemi belirtildikten sonra; Tiyatro, Apollon Tapınağı, Sütunlu havuz hamam..vb tarihi eserler incelenecektir.

Yapılan kültür gezimizden sonra 15 Nisan Pazar akşamı İstanbul’a dönülecektir.