Dr. Ender Saraç ile “Sağlıklı Beslenme” Konferansı

Öğrencilerimiz "Ne Yemeliyiz? Nasıl Beslenmeliyiz?" Sorularına Cevap Alıyor...

Sağlıklı Beslenme nedir? Ne işe yarar? Beslenme hayatımızda neleri etkiler? Uyku düzenimizi? Başarımızı?
Ruhsal ve bedensel gelişimimizi? Hastalıklardan “sağlıklı beslenme” sayesinde korunur muyuz yoksa aynı zamanda kurtulur muyuz?
Bu sorularımızın cevaplarını işin uzmanına danışmak istedik.
5 Aralık 2019 Perşembe günü Sayın Dr. Ender Saraç bilgilerini aktarmak üzere Okulumuz Silüet Salonu'nda 9.sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi.

Öğrencilerimizin hazırladığı sürpriz videoyla başlayan konferansta, sağlıklı yaşamanın ne olduğunu, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için neleri bir yaşam şekli olarak benimsememiz gerektiğini öğrencilerimizle paylaşan Sayın Ender Saraç,aynı zamanda öğrencilerimize başarılarını artırmak için çok değerli beslenme önerilerinde bulundu.

İyi Beslenmenin Sağlığımız Üzerindeki Önemli Rolü

Sağlıklı beslenmek birçok kronik rahatsızlığa yakalanma riskini azaltır ve yaşam süresini uzatır. Gıdalar, hücrelerimizin düzgün çalışması için gerekli olan enerjiyi hücrelerimize taşırlar ve vücudumuzun dengeli bir şekilde gelişmesini sağlarlar.  Bu sebepten, hem nitelik, hem de miktar açısından yediklerimize özen göstermek çok önemlidir.

Öğrencilerimizin merak ettiği bir çok konuya ve sorularına cevap veren Dr. Ender Saraç’a teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizin Yorumları:

Ben konferansı oldukça önemli ve eğitici buldum. Ender Bey’in, yüksek enerjisiyle herkesi konferansın içine kattığını ve aklımızdaki tüm soruları etkili bir şekilde yanıtladığını düşünüyorum. Konferans boyunca verdiği gerçekçi örneklerin, aktardığı bilgileri çok daha kalıcı yaptığına inanıyorum. Gerçekten konferansı çok yararlı ve bilgilendirici buldum. Ender Bey’in anlattıklarını günlük hayatıma mutlaka adapte edeceğim.
Defne 9-D

Çağımız beslenme problemlerini ele alan, doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmemizi sağlayan, çok dinamik ve eğlenceli geçen bir konferanstı. Böyle bir imkanı bize sunduğu için okul yönetimine ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.
Miray 9-C

Beş yıldır zaten kola içmiyordum ama bundan sonra hiç içmeyeceğim. Gerçekten işimize yarayan, sağlıklı bilgiler veren bir konferans oldu.
Deniz 9-B

Öğrencilerimizin Hazırladığı Video: