Çin Kültürü Kulübü Öğrencileri Sabancı Müzesi’nde…

Sanatın düşündürdükleri, "Ai Weiwei Porselene Dair" Sergisi

Öğrencilerimiz ünlü sanatçının sahicilik, çağlar boyu değer sistemlerinin dönüşümü ve kültür tarihi kavramlarını irdeleyen çalışmalarını yakından inceleyerek farklı bir gün geçirdiler, sanatın gücünü hissettiler.

Sabancı Müzesi, Eylül 2017-28 Ocak 2018 tarihleri arasında mimar, heykeltraş, enstolasyon sanatçısı, küratör, fotoğrafçı Ai Weiwei’in Türkiye’deki ilk sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatçının porselen yolculuğunun her aşaması sergide onun ikonik çalışmalarıyla temsil ediliyor.
Cesur bir eleştirmen olan sanatçı, günümüz dünyası ile ilgili mesajlarını geleneksel Çin el sanatları aracılığıyla bize aktarıyor. Sanatı öğrencilerimize çağımızın paradokslarına dair bir bakış açısı sağlaması bakımından çok düşündürücü oldu. Sergide en çok, “Petrol Damlaları, He Xie (Nehir Yengeci), Ay Çekirdekleri, Senetler, Kaplan Kaplan Kaplan, Meyveler” isimli eserlerden etkilendiklerini ifade ettiler.

Çinli sanatçının çalışmaları, önemli insani sorunlara ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmekteydi; bireyin toplumdaki yeri vurgulanmaktaydı; bu bağlamda öğrencilerimizin dünyayı görmek ve yorumlamakta yeni yollar keşfetmesine ortam hazırlayan bu sergiyi gezmesi son derece etkileyici oldu.