Campus France Konferansı

Fransa'da Yüksek Öğretim Sistemi ve Başvuru Süreçleri

Lise 4 sınıfları için Fransa'da üniversite okuma hayallerinin ilk adımları atılmak üzere... Campus France sistemi üzerinden üniversite başvuru dosyalarının açılmasına kısa bir süre kaldı. "Üniversiteye Doğru" projemiz kapsamında, her yıl olduğu gibi, öğrenci ve velilerimizi Campus France temsilcisi Sn. Serpil GÜN ile buluşturduk. Çevrimiçi gerçekleşen bu toplantı oldukça verimli geçti.

Gelenekselleşmiş Olan “Campus France” Konferansımız:

1 Ekim 2021 Cuma günü, Lise 4. sınıfların Rehberlik dersinde gerçekleşmiş olan “Campus France” konferansı, Fransa’daki yüksek öğretim sistemi hakkında zengin bilgiler ile doluydu. Konuğumuz Sayın Serpil GÜN, gerek eğitim sistemini gerekse başvuru aşamalarını öğrenci ve velilerimiz ile detaylı bir şekilde paylaştı.

Çevrimiçi olarak gerçekleşen konferansa öğrencilerimiz ve velilerimiz yoğun bir ilgi gösterdiler. Serpil Hanım’ın verdiği bilgiler sonrasında, kendisine sordukları sorular ile içeriğin zenginleşmesine katkıda bulundular.

Farklı Bir Yüksek Öğretim Sistemi:

Serpil Hanım, Fransa’daki yüksek öğretim kurumlarının çeşitliliğini anlattıktan sonra, öğrencilerimiz için uygun olan seçenekler üzerinde durdu. Başvuru sırasında yapacakları okul ve bölüm tercihlerini belirlerken, mutlaka üniversitelerin web sitelerini incelemelerini önerdi. Başvuru dosyasına, gerekli olan belgeler dışında hiçbir ilave belge konmaması gerektiğini, bunun adayı dezavantajlı bir duruma sokacağını da önemle hatırlattı.

Campus France Komitesi Başvuruları Takip Edecek:

Yakında başlayacak olan başvurular ile ilgili okulumuz Campus France Komitesi şimdiden hazırlıklara başladı. Bölümler, okullar ve şehirler ile ilgili Mme Ségolene ve Mme Pauline öğrencilerimize bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Öğrencilerimiz şimdiden Campus France web sitesi “Katalog” bölümünde araştırmalarını yaparak, tercihlerini netleştirebilir; motivasyon mektuplarını ve CVlerini hazırlayabilirler.

Campus France Komitesi, tüm başvuru süreci boyunca öğrencilerimize destek olmaya devam edecek.

Serpil Hanım’ın konferans sırasında gösterdiği sunumu görmek için BURAYA tıklayınız.